Po­si­tii­vi­suus yllätti – tämä sai Suvi Kipinän läh­te­mään mukaan kun­nal­lis­po­li­tiik­kaan

Vihreiden uudet valtuutetut: Suvi Kipinä on ensimmäistä kertaa mukana politiikassa. Kari Tykkyläiseltä löytyy kokemusta.
Vihreiden uudet valtuutetut: Suvi Kipinä on ensimmäistä kertaa mukana politiikassa. Kari Tykkyläiseltä löytyy kokemusta.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Vihreät nousee pudasjärven valtuustoon kahdella valtuutetulla.

Nopealla tahdilla talvella perustetun vihreiden paikallisyhdistyksen kannatus nousi nollasta seitsemään ja puoleen prosenttiin. Puolueen yhdeksän ehdokasta sai yhteensä 272 ääntä.

Eniten ääniä sai puolueen Pudasjärven keulamies Kari Tykkyläinen, 94 ääntä.

– Tämä on hyvä tulos! Teimme aikataulullisesti Suomen ennätyksen, kun puolue perustettiin ja vaaleihin saatiin yhdeksän hyvää ehdokasta, Tykkyläinen summasi.

Hän kertoi, että pudasjärveläiset saivat kannustusta suoraan vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistöltä, joka oli iloinen siitä, että vihreä puolue toimii myös siellä, missä oikeasti asutaan luonnon keskellä.

Toiseksi eniten vihreistä ääniä sai sosionomiopiskelija Suvi Kipinä, joka nousee täysin uutena nimenä valtuustoon 66 äänen saaliilla.

Hänellä ei ole lainkaan aikaisempaa kokemusta kunnallispolitiikasta.

– Olen ihan untuvikko. Haluan nähdä, millaista kunnallinen päätöksenteko ja politiikka on, hän perustelee ehdokkaaksi asettumistaan puhtaalla kiinnostuksella.

Nyt Kipinä saa sen nähdä ja pääsee vaikuttamaan:

– Vastuu painaa jo nyt harteita, hän nauraa.

Politiikkaa Kipinä toki on seurannut.

– Täältä sivusta on niin helppo sanoa, että miksei tehdä näin tai näin. Nyt pääsen näkemään, millaista se oikeasti on, kun tehdään päätöksiä.

Kipinä kertoo yllättyneensä siitä, kuinka myönteisesti pudasjärveläiset ovat vaaleihin suhtautuneet. Hän itse on saanut todella paljon kannustusta ja onnitteluja.

– Olen suorastaan häkeltynyt siitä, kuinka positiivista palautetta olen saanut, Kipinä kiittelee.

Vihreät oli Kipinälle helppo puoluevalinta, sillä hän on pienestä asti ollut kiinnostunut luonnosta ja ympäristöstä. Puolueen jäsen hän on ollut vuoden verran.

Vihreät lupaavat tuoda Pudasjärvelle erilaisen vaihtoehdon.

– Me olemme kaikki taiteilijoita ja vapautuneita. Tärkeintä on, että tuomme esille ideoita ja teemme aloitteita, Tykkyläinen kuvasi joukkoaan.

Vihreät tavoittelevat myös hallituspaikkaa, sillä he haluavat päästä päättämään sinne, missä voi vaikuttaa.

Tärkeimpänä ajatuksena he haluavat nostaa esille ympäristövastuuta.

– Luonnon kunnioittaminen ja ympäristönäkökulman huomioiminen ovat lähellä vihreiden sydäntä.

Luvassa on myös käytännön tekoja ympäristön hyväksi. Kipinä kertoo suunnitelleensa esimerkiksi ympäristön siivoukseen liittyvän roskakävelyn järjestämistä.

Vihreiden vaalivalvojaisissa oli iloinen tunnelma, kun alusta asti selvää oli, että Pudasjärven valtuusto saa vihreitä vaikuttajia.