Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Po­ro­mie­het ajoivat mön­ki­jöil­lä luon­non­puis­tos­sa Pu­das­jär­vel­lä, jou­tu­vat mak­sa­maan satasia luon­non­suo­je­lu­rik­ko­muk­ses­ta

Mönkijöillä luonnonpuistossa ajaneet poromiehet joutuvat maksamaan useiden satojen eurojen suuruiset sakot menettelystään.

Neljä poromiestä ajoi mönkijöillä Olvassuon luonnonpuistossa Pudasjärvellä toukokuussa 2021. He yrittivät löytää sieltä kuolleen poron kuolinpantaa.

Olvassuon luonnonpuisto on perustettu vuonna 1981. Sen avulla pyritään turvaamaan Pohjois-Pohjanmaan suoerämaiden lajiston säilymistä. Alue on erittäin merkittävä tieteellisen tutkimustoiminnan kannalta.

Luonnonpuiston alueella liikkuminen on kiellettyä kaikkina vuodenaikoina. Vain paikallisilla asukkailla on poikkeuksellisesti oikeus liikkua luonnonpuistossa jalkaisin silloin, kun he ovat poimimassa marjoja tai sieniä.

Poronhoito ja siihen liittyä leiriytyminen, tulenteko ja moottorikäyttöisillä ajoneuvoilla liikkuminen on luonnonpuistossa on myös sallittua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.