Vinkit videolla: Jo muutama helppo liike päi­väs­sä auttaa ja näkyy ar­jes­sa, katso videot – Syk­syl­lä käyn­nis­ty­vä Voimaa van­huu­teen -hanke tuo lii­kun­nan ikä­ih­mis­ten arkeen ja ko­tei­hin

Ylioppilaat: Pu­das­jär­ve­läi­nen kevään yli­op­pi­las Jesse Pyyk­kö­nen on toinen Suomen parhaan tut­kin­to­to­dis­tuk­sen saa­neis­ta – "Tämä oli yl­lä­tys, vaikka täh­tä­sin­kin hyviin ar­vo­sa­noi­hin"

Mainos: Läheltä näkee kauas. Tutustu Ii­jo­ki­seu­tu Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Poliisi valvoo mo­poi­li­joi­ta vii­kon­lop­pu­na – tar­koi­tuk­se­na lisätä tur­val­li­suut­ta ja vä­hen­tää häi­rit­se­vää ajoa asuin­alueil­la il­tai­sin

Poliisi valvoo mopoilijoita viikonloppuna. Arkistokuva.
Poliisi valvoo mopoilijoita viikonloppuna. Arkistokuva.
Kuva: VESA JOENSUU

Poliisi valvoo mopoilijoita koko maassa ensi viikonloppuna. Samalla valvotaan myös muiden kevyiden ajoneuvojen käyttöä ja niiden kuljettajia.

Valvonnassa kiinnitetään huomiota sekä kuljettajien kuntoon että ajokortteihin ja myös ajoneuvojen kuntoon ja liikennesääntöjen noudattamiseen. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomo Katajiston mukaan valvonnan toisena tavoitteena on vähentää häiritsevää ajoa ja melua asuinalueilla iltaisin.

Katajisto pyytää myös, että nuorten huoltajat tarkastaisivat ajoittain nuorten menopelien kunnon ja turvallisuuden.

– Erityisesti jarrut ja valojen toiminta ovat tärkeitä turvallisuustekijöitä. Mopon aiheuttama voimakas ääni ja rekisteritunnuksen piilottelu viittaavat siihen, että laite ei ole lainmukainen, Katajisto toteaa.

Valvonnalla halutaan vaikuttaa nuorten käyttämien ajoneuvojen ja liikkumistapojen turvallisuuteen. Poliisin mukana nuoret ovat yliedustettuina liikennekuolemissa ja loukkaantumisissa. Mopokolareissa aiheutuu vuosittain muutama liikennekuolema ja noin 300 loukkaantumista. Mopoautojen ja moottoripyörien kolarit mukaan laskettuna loukkaantuneiden määrä nousee lähelle tuhatta.