Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi valvoo ju­han­nuk­sen juh­lin­taa myös harvaan asu­tuil­la alueil­la

Pidetään järki päässä sekä juhannuksen vietossa että liikenteessä, muistuttaa poliisi.

Poliisi muistuttaa juhannuksen juhlijoita turvallisuusasioista. Arkistokuva juhannuskokosta.
Poliisi muistuttaa juhannuksen juhlijoita turvallisuusasioista. Arkistokuva juhannuskokosta.
Kuva: Risto Pikkupeura

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään juhannuksenakin huolta sekä itsestä että toisista.

– Riskinottoja kannattaa välttää niin liikenteessä kuin juhliessa, Oulun poliisilaitokselta tiedotetaan.

Juhannuksena voi nähdä poliiseja liikenteessä, sillä poliisi valvoo siellä, missä ihmisetkin ovat.

– Juhannuksena moni matkustaa mökille, festareille tai maaseudulle, joten poliisikin partioi myös harvaan asutuilla alueilla.

Juhannuksen juhlijoiden on myös tärkeä huolehtia turvallisuudesta.

– Jotkut lähtevät lomailemaan paikkaan, jota ei ennestään tunne. Missä ikinä oleileekaan, kannattaa selvittää ja muistaa, missä osoitteessa on. Siten varmistaa, että osaa tarpeen vaatiessa ohjata poliisin ja muut avuntuojat ja pelastajat oikeaan paikkaan, poliisi toteaa tiedotteessa.

– Juhlipa keskikesän juhlaa sitten mökillä, kotona tai festareilla, niin varsinkin päihtyneenä ihmiset tekevät kaikenlaisia ja hyvin ikäviäkin asioita. Hyvä keino välttää surkeita sattumuksia on rajoittaa omaa alkoholin juomista, jottei päihtyisi liikaa ja toimisi ilman mitään estoja, neuvoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta tiedotteessa.

Poliisi pyytää juhlijoita pitämään huolta paitsi itsestä myös muista.

Poliisi valvoo juhannuksen meno- ja paluuliikennettä sekä myös puhalluttaa kuljettajia.

– Älä lähde ajamaan päihtyneenä äläkä väsyneenä. Päihtymyksen voimakkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jos on lähitunteina lähdössä ajamaan. Myös väsyneenä ajaminen on kielletty riippumatta siitä, onko veressä alkoholia vai ei,  poliisi listaa.

Poliisi muistuttaa kuljettajia myös noudattamaan nopeusrajoituksia ja pitää valitettavana sitä, että monilla kuljettajilla on turhan kova kiire määränpäähänsä.

– Toivoisin, että kuljettajat arvostaisivat määränpään lisäksi myös itse matkaa ja jättäisivät kiireen matkasta pois. Ylinopeuden ajaminen ei vähennä matka-aikaa merkittävästi mutta lisää riskejä sitäkin enemmän, ylikomisario Autio huomauttaa.

Poliisi valvoo liikennettä myös vesillä. Vesille ja veteen kannattaa mennä vain vesiselvänä.