Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi pyytää ha­vain­to­ja Jy­kä-me­ri­kot­kan taposta Puo­lan­gal­la – te­ki­jäl­le useiden tu­han­sien eurojen lasku

Poliisi epäilee, että Jykä-merikotka tapettiin Puolangan Joukokylässä Taivalkoskentien varressa. Oulun poliisilaitos tutkii epäiltyä tappoa ja pyytää havaintoja.

Poliisi epäilee, että Jykä-merikotka tapettiin Puolangan Joukokylässä Taivalkoskentien varressa. Oulun poliisilaitos tutkii epäiltyä tappoa ja pyytää havaintoja merikotkan liikkeistä loppuvuoden 2022 ajalta.

Jykä oli mediassa tuhansien ihmisten seuraama ja tuntema merikotka. Se oli satelliittiseurannassa useiden vuosien ajan aina 2020 huhtikuusta lähtien.

Poliisi muistuttaa, että harvinaisten, rauhoitettujen lintujen tappaminen on luonnonsuojelurikos, josta seuraa tekijälle useiden tuhansien eurojen lasku. Merikotkan arvo on 7 400 euroa.

Jykä-merikotkan liikkeistä viime vuoden lopussa tietäviä pyydetään soittamaan Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelimen numeroon 0295 416 194 tai lähettämää viestin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.