Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Poik­keuk­sel­li­set helteet ovat ai­kais­ta­neet man­si­kan kyp­sy­mis­tä – Mil­lai­nen on man­sik­ka­sa­don tilanne Poh­jois-Poh­jan­maal­la?

Alkukesän helteet ovat aikaistaneet mansikan kypsymistä. Jos helteet jatkuvat vielä heinäkuussa, voi kesän marjasato jäädä pieneksi.

Hedelmän- ja marjanviljelijäinliitto tiedotti tällä viikolla, että mansikkakausi on alkanut tänä vuonna poikkeuksellisen ajoissa. Liiton mukaan mansikan pääsatokausi on jo kunnolla käynnissä koko maassa.

Mansikat ovat Suomen suosituinta lähiruokaa. Makeat mansikat ovat hyviä sellaisinaan, mutta sopivat hyvin myös jälkiruokiin ja suolaisiin herkkuihin, jonka vuoksi kysyntää riittää.

Mansikka kasvaa hyvin Suomen ilmastossa, jossa kesät eivät ole liian kuumia. Marjan makeutta lisää lämpimien päivien ja viileiden öiden lämpötilojen vaihtelu.

Kasvun ja kypsymisen kannalta kevät ja alkukesä ovat olleet mansikalle suotuisia, sillä lämpöä ja sadetta on riittänyt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.