Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Poh­jois-Suo­men Syö­pä­yh­dis­tyk­sen pop up -ti­lai­suus jär­jes­tet­tiin Pu­das­jär­vel­lä – Osal­lis­tu­jia kiin­nos­ti eri­tyi­ses­ti neuvot ver­tais­tuen saan­tiin

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Pudasjärven osasto järjesti maanantaina 8.5. pop up -tilaisuuden tavoitteenaan antaa tietoa Syöpäyhdistyksen ja paikallisosaston toiminnasta. Tilaisuus oli avoin kaikkien osallistua.

Tuula Makkonen kertoi tapahtumassa Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnasta.
Tuula Makkonen kertoi tapahtumassa Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnasta.
Kuva: Maire Puhakka

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Tuula Makkonen Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksestä Oulun toimistolta kertoi yhdistyksen toiminnasta ja syöpäsairaustilastoista sisällökkäästi saaden läsnäolijat mukaan keskusteluun ja omakohtaisten kokemusten vaihtoon syöpäsairauteen liittyvistä asioista.

Osallistujia kiinnosti ennen kaikkea, miten syöpään sairastuneille on saatavissa vertaistukea ja vertaistukiryhmiä. Erityisesti kaivattiin tukea omaisille ja läheisille, jotka kulkevat sairastuneiden rinnalla.

Tarjolla oli myös runsaasti esitteitä mukaan otettavaksi monista aihepiireistä kuten ravinnon, liikunnan, tupakoinnin ja alkoholin merkityksestä terveyteen, auringolta suojautumisesta, Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluista, periytyvyysneuvonnasta ynnä muusta.

Paikallisosaston toimintaa esittelivät puheenjohtaja Seija Perttu ja sihteeri Maire Puhakka. ”Kirsikkana kakun päällä” oli Risto Puhakan ja Ritva Kinnulan johtamat yhteislaulutuokiot ja Aino Timonen-Nissin ja Sanni Nissin huolehtimat pullakahvit. Tilaisuuteen osallistui mukavasti väkeä, niin aktiivisia kerholaisia kuin uusiakin kasvoja.

Maire PuhakkaPohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Pudasjärven paikallisosaston sihteeri
Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Pudasjärven osaston pop up -tapahtuma 8.5. Harjuksessa.
Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Pudasjärven osaston pop up -tapahtuma 8.5. Harjuksessa.
Kuva: Maire Puhakka