Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Poh­jois-Suo­men alueel­li­nen val­mius­toi­mi­kun­ta: kan­sal­lis­ta ro­ko­te­jär­jes­tys­tä ei pidä muuttaa

Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.
Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.
Kuva: Mikko Halvari

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi tiistaisessa kokouksessaan, ettei kansallista rokotejärjestystä pidä muuttaa. Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.

Valmiustoimikunta myös totesi koronatilanteen olevan Kainuussa perus- ja Pohjois-Pohjanmaalla kiihtymistasolla. Hiihtolomaviikon jälkeen ei ole toistaiseksi havaittu taudin leviämisaaltoa Pohjois-Suomessa.

Valmiustoimikunnan mukaan lähialueiden huonot virustilanteet ulkomailla ovat sen sijaan huolestuttavia. Myös Pohjois-Suomessa on mahdollisuus epidemian nopeaan pahenemiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto informoi kuntien terveydensuojelua, elintarvikevalvontaa, tartuntataudeista vastaavia ja johdon edustajia tartuntatautilain pykälien tulkinnoista ja valvonnan toteuttamisesta ensi viikon maanantaina.

Valmiustoimikunta toivoo kaikilta suositusten ja määräysten noudattamista. Tähän asti Pohjois-Suomessa on onnistuttu koronan torjunnassa.

– Yhteistyö valtion ja kuntien viranomaisten kesken on toiminut erittäin hyvin Pohjois-Suomessa, aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen sanoo tiedotteessa.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 6. huhtikuuta.