SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Poh­jois-Suo­men alueel­li­nen val­mius­toi­mi­kun­ta: kan­sal­lis­ta ro­ko­te­jär­jes­tys­tä ei pidä muuttaa

Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.
Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.
Kuva: Mikko Halvari

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta totesi tiistaisessa kokouksessaan, ettei kansallista rokotejärjestystä pidä muuttaa. Valmiustoimikunnan mukaan muuttaminen veisi pohjan kansalaisten yhdenvertaisuudelta ja olisi vastoin yleistä oikeustajua.

Valmiustoimikunta myös totesi koronatilanteen olevan Kainuussa perus- ja Pohjois-Pohjanmaalla kiihtymistasolla. Hiihtolomaviikon jälkeen ei ole toistaiseksi havaittu taudin leviämisaaltoa Pohjois-Suomessa.

Valmiustoimikunnan mukaan lähialueiden huonot virustilanteet ulkomailla ovat sen sijaan huolestuttavia. Myös Pohjois-Suomessa on mahdollisuus epidemian nopeaan pahenemiseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto informoi kuntien terveydensuojelua, elintarvikevalvontaa, tartuntataudeista vastaavia ja johdon edustajia tartuntatautilain pykälien tulkinnoista ja valvonnan toteuttamisesta ensi viikon maanantaina.

Valmiustoimikunta toivoo kaikilta suositusten ja määräysten noudattamista. Tähän asti Pohjois-Suomessa on onnistuttu koronan torjunnassa.

– Yhteistyö valtion ja kuntien viranomaisten kesken on toiminut erittäin hyvin Pohjois-Suomessa, aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen sanoo tiedotteessa.

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 6. huhtikuuta.