Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poh­jois-Poh­jan­maan Vuoden kylä 2023 Pu­das­jär­vel­tä? – Ilmoita kylä kil­pai­luun

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry pyytää maakunnan kyliä osallistumaan Vuoden kylä -kilpailuun. Kuvassa Sarakylän koululla kokoustava Pudasjärven kyläneuvosto maaliskuussa 2023.
Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry pyytää maakunnan kyliä osallistumaan Vuoden kylä -kilpailuun. Kuvassa Sarakylän koululla kokoustava Pudasjärven kyläneuvosto maaliskuussa 2023.
Kuva: Toivo Kiminki

Pohjois-Pohjanmaalla haetaan jälleen vuoden parasta kylää. Maakunnan kylä- ja asukasyhdistykset voivat nyt ilmoittautua ehdokkaaksi Vuoden kylä 2023 -kilpailuun.

Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry vuotuisen kisan järjestäjänä pyytää kaikkia maakunnan kyliä ilmoittautumaan ehdokkaaksi. Ilmoittautumisessa ei kannata aikailla, sillä ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 31. toukokuuta kello 15.00.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä hakulomake ja lähettämällä se eteenpäin sähköpostitse. Ehdokkuudesta voi ilmoittaa mikä tahansa kylällä toimiva ja kyläläisiä edustava yhdistys tai organisaatio.

Osallistumislomake ja lisätietoa löytyy Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n verkkosivustolta.

Vuoden kylä valitaan lisäämään kylätoiminnan näkyvyyttä ja tunnettavuutta antamalla esimerkki aktiivisesta ja tuloksellisesta kylästä. Pohjois-Pohjanmaan Kylät ry:n tavoitteena on edistää kylä- ja asukasyhdistysten omatoimisuutta ja elinvoimaisuutta, sekä kylien ja tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden välistä yhteistyötä.

Viime vuonna vuoden kyläksi maakunnassamme valittiin Oulun Warjakka. Pudasjärven kylistä Livo on valittu voittajaksi useammankin kerran 2000-luvulla. Viimeisin voittajakylä Pudasjärveltä oli Jonku vuonna 2018.

Tämän vuoden voittaja julkistetaan maakunnallisilla kyläpäivillä Kalajoen Rautiossa syyskuussa.