VAALIKONE: Vastaa Ii­jo­ki­seu­dun vaa­li­ko­neen ky­sy­myk­siin ja katso kuka voisi olla eh­dok­kaa­si

ALUEVAALIT: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyi – ­Pu­das­jär­vel­lä vai­sum­paa, Tai­val­kos­kel­la ak­tii­vi­sem­paa kuin maa­kun­nas­sa kes­ki­mää­rin

VESI- JA VIEMÄRI: Kas­vo­mas­kit ai­heut­ti­vat tu­kok­sen vie­mä­ri­ver­kos­tos­sa – pieni hai­rah­dus saattaa ai­heut­taa isot kulut ja lopulta se näkyy veden hin­nas­sa

Tilaajaetu: Ilmoita vauvasi mak­sut­ta mukaan Ii­jo­ki­seu­dun Vauvat 2021 -koos­tee­seen tästä!

Tilaajille

Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri Terhi Nevala pitää ko­ro­na­ra­joi­tus­ten purkua ter­ve­tul­lee­na ja odo­tet­tu­na: "On aika päi­vit­tää pe­li­sään­nöt"

Päivittäiset tartuntaluvut eivät enää anna oikeaa kuvaa epidemiatilanteesta, vaan sairaalahoidossa olevien määrä on tärkeämpää, sanoo sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri

Koronarokotteen kattavuus kasvaa koko ajan myös toisen rokotteen osalta, minkä takia uuden koronastrategian mukaisesti rajoituksia aletaan purkaa ja yhteiskuntaa avata.
Koronarokotteen kattavuus kasvaa koko ajan myös toisen rokotteen osalta, minkä takia uuden koronastrategian mukaisesti rajoituksia aletaan purkaa ja yhteiskuntaa avata.
Kuva: Vesa Joensuu

Hallituksen koronarajoitusten purkuaikeet otetaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä ilolla vastaan. Piirin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala sanoo, että hybridistrategian päivitystä on odotettu, koska tilanne on muuttunut selvästi keväästä.

– On aika päivittää pelisäännöt. Kuten hallitus totesi maanantaina, on saatava 80 prosentin toisen rokotuksen kattava rokotuskattavuus tai mahdollisuus kaikille halukkaille yli 12-vuotiaille ottaa rokotteet. Se oli hyvä linjaus, koska siinä on myös jouston varaa. Eli ei hirttäydytä siihen 80 prosenttiin.