Poh­jois-Poh­jan­maan ja Kainuun ra­vin­to­loi­ta tar­kas­tet­tiin asiak­kai­den ko­ro­na­tur­val­li­suu­des­ta – vi­ra­no­mai­sel­ta kii­tos­ta

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkasti loka- ja marraskuussa Pohjois-Pohjanmaalla 44 ravintolaa, joista 23:ssa löytyi korjattavaa koronaepidemian torjunnan osalta.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tarkasti  loka- ja marraskuussa Pohjois-Pohjanmaalla 44 ravintolaa, joista 23:ssa löytyi korjattavaa koronaepidemian torjunnan osalta.

Valvonnassa havaitut puutteet koskivat asiakkaiden puutteellista turvaväliä tai puutteellista hygieniaa. Lisäksi ravintoloista puuttui tartuntatautilain mukainen suunnitelma ja tiivistelmä.

Kainuussa aluehallintoviraston valvoi 20 paikkaa, joista kahdessatoista löytyi korjattavaa. Niistä puuttui tartuntatautilain mukainen suunnitelma ja tiivistelmä.

Ravintoloiden valvonnassa havaitut puutteet olivat pääosin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi edellytetyn suunnitelman ja asiakkaiden nähtäväksi asetettavan tiivistelmän puuttuminen.

Aluehallintoviranomaisen mukaan huolellisesti laadittu suunnitelma toimii velvollisuuksien ja rajoitusten noudattamisen tukena. Nähtävillä oleva tiivistelmä puolestaan ohjaa asiakkaita turvalliseen asiointiin ravintolassa.

Valtaosassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ravintoloissa on tehty monia toimenpiteitä asiakasturvallisuuden parantamiseksi korona-aikana, kertoo aluehallintovirasto tiedotteessaan.

Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa tarkastetuissa paikoissa. Lisäksi useimmissa ravintoloissa esimerkiksi pöytien ja yleisimpien tartuntapintojen siivousta on tehostettu ja tilojen väljyyteen on kiinnitetty huomiota.

Myöhäisillan viimeisen anniskelutunnin aikana yksittäisissä ravintoloissa havaittiin asiakkaiden pakkautumista baaritiskin ääreen.

Aluehallintoviraston valvontakäynneillä keskusteltiin turvavälien noudattamisen haasteista etenkin baaritiskin tuntumassa ja eteispalvelutiloissa. Myös yksittäisiä hygienia- ja desinfiointipuutteita havaittiin.

Aukiolo- ja anniskeluaikarajoituksia noudatettiin  hyvin kaikissa tarkastetuissa kohteissa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kiittää ravintolatoimijoita vastuullisuudesta ja hyvien hygieniakäytäntöjen sekä ohjeiden ja rajoitusten noudattamisesta koronavirustilanteessa.