Poh­jois-Poh­jan­maal­la to­det­tu­jen ko­ro­na­tar­tun­to­jen määrä edel­leen mal­til­li­nen

Pudasjärvi
Uuden Koronavilkku sovelluksen avulla on mahdollista seurata onko ollut altistuneena koronavirukselle.
Uuden Koronavilkku sovelluksen avulla on mahdollista seurata onko ollut altistuneena koronavirukselle.
Kuva: Risto Pikkupeura

Vaikka Pohjois-Pohjanmaalla on tiedossa joitakin joukkoaltistuksia koronavirukselle, todettujen tartuntojen lukumäärä on maakunnassa edelleen suhteellisen alhainen. Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla on todettu 166 koronatartuntaa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotteessaan..

Tilanne Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on koronaepidemian osalta edelleen rauhallinen. Alueella on todettu viikon sisällä kuusi uutta koronatartuntaa, eli taudin ilmaantuvuus on 1,5 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Tätä edeltävällä viikolla ilmaantuvuus oli 2 tapausta / 100 000 asukasta. Yhteensä kevään ja kesän aikana on todettu 166 koronatartuntaa.

Todetut tartunnat liittyvät yleisötapahtumiin ja perhealtistuksiin, mutta joukossa on myös tapauksia, joiden tartunnanlähde ei ole tiedossa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on ollut muutamia joukkoaltistumisia kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, mutta niistä ei ole todettu jatkotartuntoja.

Sairaalahoidossa ei ole ketään. PPSHP:n alueella ei ole tarvetta valtakunnallisesta ohjeistuksesta poikkeavaan erityisohjeistukseen.