Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Pohde joutuu kai­va­maan itse omat sääs­tön­sä – kunta- ja alue­mi­nis­te­ri An­na-Kai­sa Ikonen haluaa keik­ka­lää­kä­rien palkat ruotuun

Hyvinvointialueille ei ole tulossa lisää rahaa ongelmien ratkomiseen. Ne ovat budjetillaan alijäämäisiä sekä tänä että ensi vuonna.

Vaikka hyvinvointialueiden tilanne on vaikea, ei luvassa ole lisärahaa ongelmien ratkomiseksi. Hyvinvointialueet joutuvat tulemaan toimeen jo budjetoidulla summalla, sekä löytämään itse ratkaisuja palvelujen turvaamiseksi, linjaa tuore kunta- ja alueministeri Anna-Kaisa Ikonen (kok.) Oulussa vieraillessaan.

Ikonen osallistui Pohjankartanolla alueelliseen kansalaisjärjestöakatemiaan ja esitteli tapahtumassa hallituksen avoimen hallinnon toimintasuunnitelman.

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa ison hallinnollisen muutoksen perään tammikuussa. Alusta asti on ollut melko selkeää, että budjetit ovat tiukat. Silti sote vie valtion budjetista neljänneksen, yli 24 miljardia euroa.

Lisärahaa ei tipu, joten ratkaisut palvelujen järjestämiselle on löydyttävä alueilta itseltään.

Kunta- ja alueministeri Aino-Kaisa Ikonen vieraili Oulussa Pohjankartanon koululla kansalaisjärjestöakatemiassa. Paikalla oli erilaisia Pohjois-Pohjanmaan sote-palveluihin liittyviä kansalaisjärjestöjä, sekä muun muassa Oulun kaupungin ja Pohteen johtoa.
Kunta- ja alueministeri Aino-Kaisa Ikonen vieraili Oulussa Pohjankartanon koululla kansalaisjärjestöakatemiassa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin