Pal­ve­lut ja ylei­sö­ti­lai­suu­det avau­tu­vat Pu­das­jär­vel­lä – riskiä ra­joi­te­taan vielä kä­vi­jä­mää­ril­lä

Pudasjärvi
Yleisötilaisuuksien rajoituksia höllennetään. Kasvomaskun käyttöä suositellaan edelleen.
Yleisötilaisuuksien rajoituksia höllennetään. Kasvomaskun käyttöä suositellaan edelleen.
Kuva: Vesa Joensuu

Pudasjärven kaupunki luopuu koronapassin käytöstä helmikuun alusta alkaeen, päätti kaupungin johtoryhmä. Koronapassin käyttö ei ole tässä tilanteessa terveysturvallisuuden näkökulmasta perusteltua. Omikron-muunnos leviää aiempia herkemmin, osittain myös rokotettujen kautta.

– Tärkeintä on toteuttaa edelleen muita toimia, joilla tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Kaupungin tiloissa toimivat yhdistykset, tapahtumanjärjestäjät sekä muut toimijat vastaavat itse terveysturvallisuuteen liittyvistä ratkaisuistaan, ja voivat halutessaan edellyttää myös koronapassia.

Kuntalaisia pyydetään kuitenkin huomioimaan, että omikron-muunnoksen nopean leviämisen vuoksi rajoituksissa voi mahdollisesti tulla muutoksia nopeallakin aikataululla myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötapahtumia.

Virkistysuimala Puikkarin saunat ja allasosasto ovat avoinna. Yhtäaikaisten kävijöiden määrä on rajattu 50 henkilöön. Puikkarin kuntosali on avoinna. Yhtäaikaisten kävijöiden määrä on rajattu 10 henkilöön. Omatoimikäyttö lätkällä on keskeytetty.

Tuomas Sammelvuo -sali sekä muut ryhmäliikuntaan tarkoitetut tilat ovat avoinna.

Kansalaisopiston opetus on käynnissä, ja opiskelijoita tiedotetaan yksittäisten kurssien tilanteesta tarpeen mukaan. Kirjasto on avoinna. Yhtäaikaisten asiakkaiden määrää ei rajoiteta pääkirjastossa. Omatoimikirjasto on avoinna. Kirjastoauto liikennöi reitillä rajoitetuin asiakasmäärin (3 henkilöä kerrallaan).

Nuorisotilat ovat avoinna. Tilassa saa oleilla enintään 20 asiakasta kerrallaan. Taidekamari on avoinna. Tilassa saa oleilla enintään 10 asiakasta kerrallaan.

Suojalinnan huoltorakennuksen pukukopit on suljettu.

Asiakastapaamiset hoidetaan ensisijaisesti etäyhteyksin niissä palveluissa, missä ei ole välttämätöntä henkilökohtainen kasvokkain tapahtuva palvelu.

Kasvomaskisuositus (koskee yli 12-vuotiaita): aina julkisissa sisätiloissa matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana, peruskoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulujen työntekijöille ja neljännen sekä sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille koulujen sisätiloissa, sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä sisätiloissa koko henkilökunnalle. Suositus koskeen myös omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita.

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai jos muut terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön.