Kulttuuristipendi: Pe­rik­sian­ta­mat­to­muus pal­kit­tiin: Pu­das­jär­ven kult­tuu­ri­sti­pen­di tai­tei­li­ja Kari Tyk­ky­läi­sel­le – "Teh­dään Pu­das­jär­ves­tä kult­tuu­ri­kau­pun­ki!"

Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Osuus­kaup­pa Arinan hen­ki­lö­kun­ta alkaa käyttää kas­vo­mas­ke­ja ja vi­sii­re­jä – asiak­kai­den toi­vo­taan seu­raa­van esi­merk­kiä

-
Kuva: Jussi Leinonen

Henkilökunta alkaa käyttää kasvomaskeja ja visiirejä Osuuskauppa Arinan toimipaikoissa. Arina kertoo tiedotteessaan, että suojaimet otetaan käyttöön keskiviikkona 14. lokakuuta tai heti, kun suojaimet ovat käytettävissä.

Jo aiemmin suojaimet on otettu käyttöön Lapin ja Länsi-Pohjan alueella, jossa henkilökunta alkoi käyttää kasvomaskeja 6. lokakuuta.

Osuuskauppa Arinan toimitusjohtaja Veli-Matti Puution mukaan henkilökunta käyttää kasvovisiirejä tai kasvomaskeja niissä työtehtävissä, joissa toimitaan asiakkaan kanssa lähikontaktissa. Suojaimia ei ole välttämätön käyttää, mikäli henkilöstö työskentelee pleksin takana.

– Haluamme omalta osaltamme toimia vastuullisesti ja ennaltaehkäistä koronapandemian etenemistä Pohjois-Suomessa kiihtymis- tai leviämisvaiheeseen, Puutio perustelee tiedotteessa.

Osuuskauppa Arinan henkilöstöjohtaja Minna Salosen mukaan kauppa haluaa näin näyttää esimerkkiä myös asiakkailleen.

– Uskomme ja toivomme myös asiakkaidemme seuraavan esimerkkiä ja suojaavan henkilökuntaamme ja toisiaan käyttämällä itsekin kasvosuojainta, Salonen toteaa.

Salonen muistuttaa, että suojaimista huolimatta on noudatettava myös jo aiemmin annettuja ohjeita käsihygieniasta, riittävistä turvaväleistä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan sekä suun suojaamisessa yskiessä ja aivastaessa.

– Henkilökuntamme ei tule töihin, mikäli heillä on vähänkään oireita ja samaa toivomme myös toimipaikoissamme käyviltä asiakkailtamme, Salonen summaa.