Nousut ja laskut: " Hal­li­tus on il­moit­ta­nut, että kahden metrin tur­va­vä­leis­tä voidaan luopua. Hyvä niin, toteaa per­jan­tai­toi­mi­tus. Voimme palata tut­tui­hin neljän metrin vä­lei­hin"

Nousussa

Turvavälit. Hallitus on ilmoittanut, että kahden metrin turvaväleistä voidaan luopua. Hyvä niin, toteaa perjantaitoimitus. Voimme palata tuttuihin neljän metrin väleihin.

Laadukkuus. Uutismedian liitto kyseli mitkä mediat ovat asiantuntevia ja laadukkaita. Painetut ja digitaaliset sanomalehdet ottivat ykköstilan. Ei juuri yllätä. Toiseksi tulivat tv-kanavat ja niiden verkkopalvelut. Valemedioita ja trolleja ei sensijaan ihmeemmin listoilla näkynyt.

Hengellisyys. Uskonnollisten liikkeiden olemassaolon ja jatkuvuuden turvaa hengellinen työ. Näin on tarkastellut Lapin yliopiston politiikan tutkija. Kiitämme.

Kotimainen ruoka: Noin 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista, kertoo tuore Kantar TNS Agrin tutkimus. Lisäksi 63 prosenttia ilmoittaa lisäävänsä kotimaisen ruoan ostamista lähitulevaisuudessa. Perjantaitoimituksessa odotetaan milloin yli 100 prosenttia ilmoittaa syövänsä kotimaista ruokaa.

Työvoimapula. Keskuskauppakamarin mukaan lähes 75 prosenttia yrityksistä kärsii työvoimapulasta. Onko kyse kohtaanto-ongelmasta, jolloin palkka ja työ eivät kohtaa vai työ ja työntekijä.

Laskussa

Kommentointi. Keskuskauppakamari on huolissaan koululaisten osaamistason laskusta ja esittää, että matematiikassa ja äidinkielessä on palattava koulumaiseen, systemaattiseen ja toistoihin perustuvaan oppimiseen ja numeroarvosteluun. Ottaakohan Keskuskauppakamari vastaan yhtä kerkeästi taloudesta tietämättömien neuvoja elinkeinoelämän kehittämiseksi kuin itse antaa ilman pedagogista koulutusta.

Autot. Miehillä on naisia enemmän koronasäästöjä ja aikomuksia sijoittaa autoon, kertoo Tori Auton kysely. Toisinpäin. Naisilla on vähemmän koronasäästöjä ja aikomuksia sijoittaa autoon.

Autokauppa. Autokaupoissa pelko huijatuksi tulemisesta korostuu yksityisiltä ostettaessa. Liikkeestä ostettuna taas huolettaa eniten auton arvon lasku ja huonojen kauppojen teko. Näin kertoo Suomalaiset autokaupoilla suurkysely. Autokaupan maine ei ole siis juuri miksikään muuttunut vuosien saatossa.

Visuaalinen ilme. Pohjois-Pohjanmaan liitto ilmoittaa uusivansa visuaalisen ilmeensä. Kuka muistaa millainen nykyinen on?