Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Nau­rat­ta­va huumori ke­ven­tää elämää – kan­nat­taa pii­pah­taa Kos­ken­ho­vil­le teat­te­ri­esi­tyk­seen

-
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Viime keväästä alkaen suurella osalla ihmisistä alkoivat vitsit ja iloinen nauraminen käydä vähiin.

Korona toi tullessaan sairastumisen pelon, eristäytymisen läheisistä, isompia ja pienempiä vaikeuksia tehdä töitä työpaikoilla, irtisanomisen pelon, taloudelliset vaikeudet kolkuttelivat ovelle, opiskelu- ja harrastaminen oli luotava uuteen pirtaan.

Lukematon peloton ja ahkera joukko terveyden-, sosiaali-, opetus-, kaupan-, seurakuntatyön- ja monien muiden kansalaisia palvelevien alojen ja tahojen työntekijöitä altistivat (altistavat edelleen) itsensä koronan ikäville vaikutuksille taatakseen meidän muiden uudenlaisen arjen turvallisen sujuvuuden.

Mielenilon ja henkisen voiman lähteet supistuivat yksin tai oman perheen kanssa tehtäviin luonnossa liikkumisiin ja muihin pientoimintoihin. Joukkueurheilu, tanssit, teatterit, konsertit, sukujuhlat ja muut yhteiset suuremmat kokoontumiset siirtyivät tulevaisuuteen.

Kuitenkin kaikista suosituksista ja rajoitteista huolimatta, mutta niitä kunnioittaen, jotkut tahot katsoivat valoisampaan tulevaisuuteen. Pudasjärven Näyttämön aktiivinen toimijaporukka on yksi tällainen toisten ihmisten elämään puhdistavaa ja vapauttavaa naurua tuottava joukko.

Näyttelijänaiset Pirjo Lauronen, Kaarina Nevanperä, Niina Parviainen ja Tiina Haapakoski, ohjaaja Senja Latvala sekä musiikki- ja tekniikka -vastaava Miko Lauronen tarttuivat tuumasta toimeen ja harjoittelivat hiljaisuudessa komedian Kaksi akkaa.

Tunnin kestävä luontevasti ja taidolla toteutettu esitys sai ensiesityksensä viime sunnuntaina. Napakasti ja hauskasti etenevä näytteleminen sai yleisön pyrskähtelemään kaivattuun, arkimurheet hetkeksi karkottavaan ja rentouttavaan nauruun.

Kannattaa piipahtaa Koskenhoville teatteriesitykseen nauramaan tai edes hymyilemään.

Hauskasta teatterituokiosta nauttinut,

Sointu Veivo