Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Näin uudet ko­ro­na­ra­joi­tuk­set iskevät Pu­das­jär­vel­lä: Muun muassa Puik­ka­ri sul­je­taan – Kir­kos­sa jouluna kolme sadan hengen si­sä­ti­lai­suut­ta

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä päätti keskiviikkona uusista kunnan toimivallassa olevista koronarajotuksista. Taustalla ovat sosiaali- ja terveysministeriön, alueellisen koordinaatioryhmän ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) suositukset ja päätökset.

Avi päätti aikaisemmin keskiviikkona, että Pohjois-Pohjanmaalla kaikki ylei­sö­ti­lai­suu­det ja yleiset ko­kouk­set kiel­le­tään ja tiloja sul­je­taan.

Torstaista vuoden loppuun Pudasjärven kaupungin palveluista seuraavat suljetaan osittain tai kokonaan:

Virkistysuimala Puikkari ja sen yhteydessä oleva kuntosali ovat suljettuina.

Tuomas Sammelvuo -salilla sekä muissa ryhmäliikuntaan tarkoitetuissa tiloissa aikuisten ryhmäharrastustoiminta keskeytetään. 17-vuotiaiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta voi jatkua seuraavin edellytyksin:

  • Harjoituksiin osallistutaan ainoastaan terveenä.
  • Harjoituksiin tullaan varusteet päällä ja lähdetään suoraan pois silloin kun se on mahdollista (pukuhuoneen käytön minimoimiseksi).
  • Toiminta suunnitellaan siten, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista pitää riittävä etäisyys toisiinsa koko ajan.
  • Yli 12-vuotiaat osallistujat sekä valmentajat/ohjaajat käyttävät maskia tai visiiriä. Maskisuositus ei koske liikuntasuoritusta.
  • Yhteiskäytössä olevat välineet puhdistetaan harjoitusten alussa ja lopussa, sekä mahdollisuuksien mukaan käyttäjän vaihtuessa.
  • Lasten ja nuorten saattajat pitävät riittävän etäisyyden toisiinsa ja huolehtivat, ettei piha-alueelle synny ruuhkaa. Lapset ja nuoret saatetaan liikuntatilan ulko-ovelle.
  • Muiden kuin vuorolle osallistuvien oleskelu sisätiloissa on kielletty. Vuoron vastuuhenkilö odottaa ulko-ovella, päästää osallistujat sisään ja huolehtii, että ulkopuolisia ei tule sisätiloihin.
  • Kilpailujen, otteluiden sekä sarjatoiminnan järjestäminen kaupungin tiloissa kaikenikäisille keskeytetään vuoden loppuun saakka.

Kansalaisopiston opetus on keskeytettynä 16.1.2022 etäopetusta lukuun ottamatta.

Taidekamarin, kirjastopalveluiden ja nuorisotilojen osalta rajoitukset pysyvät samoina kuin jo aiemmin on päätetty. Pudasjärven kaupungin linjaukset löytyvät kokonaisuudessaan kaupungin verkkosivuilta.

Myös Pudasjärven seurakunta on reagoinut koronatilanteen vakavoitumisesta johtuviin suosituksiin ja rajoituksiin.

Seurakunta järjestää Pudasjärven kirkossa jouluaattona kaksi hartaustilaisuutta ja joulupäivän aamuna jumalanpalveluksen, joihin kaikkiin otetaan sisätiloihin enimmillään jopa sata henkilöä.

Seurakunta vetoaa ratkaisuissaan tuomiokapitulin ohjeisiin, joiden mukaan jumalanpalveluksissa sekä jouluaaton ja uuden vuoden aaton hartauksissa ja kirkollisissa toimituksissa käytettävään tilaan voidaan ottaa sisälle neljäsosa tilan enimmäiskapasiteetista.

Tuomiokapituli toteaa omissa ohjeissaan, että aluehallintoviraston antamat kokoontumisrajoitukset eivät koske uskonnollisia tilaisuuksia. Tuomiokapituli vetoaa myös kirkollisasioista vastaavan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen (kesk.) sanoihin aikaisemmin keskiviikkona järjestetyssä tiedotustilaisuudessa:

– Liittyen joulukirkkoon ja hengellisiin tapahtumiin totean, että niitä voidaan edelleenkin järjestää ja voi mennä joulukirkkoon. Seurakunnat ja uskonnolliset yhteisöt ovat ohjeistaneet terveysturvallisuustoimista joulukirkkoihin ja joulun muihin hengellisiin tapahtumiin liittyen.

Pudasjärvellä hartauksia järjestetään jouluaattona lisäksi ulkotiloissa, kello 13 alkaen kirkon juhla-aukiolla eli vanhalla parkkipaikalla ja Sarakylän kappelin pihalla.

Sisätilahartautta ja jouluaamun jumalanpalvelusta voi seurata myös internetissä lähetettävän striimin välityksellä.

Toisena joulupäivänä sisätilaisuudet jatkuvat tapaninpäivän messulla seurakuntakodilla. Tähän tilaisuuteen voi osallistua kirkkosalissa 40 henkilöä ja isossa kahviossa 25 henkilöä.

Seurakunnan mukaan tilaisuuksissa on vahva maskisuositus ja niihin saa osallistua vain terveenä.