Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Muun muassa hir­vi­pas­si­tor­ne­ja on sor­tu­nut vää­rän­tyyp­pis­ten ruuvien vuoksi – Tukesin mukaan käyt­tö­tar­koi­tuk­sen il­moit­ta­mi­ses­sa puut­tei­ta, myös laatu vaih­te­lee

Irtokappaleittain myytävät ruuvit soveltuvat yleensä vain kuiviin sisätiloihin, mutta tätä ei useinkaan mainita rautakaupassa.

Ruuvien käyttötarkoitusta ei useinkaan ilmoiteta rautakaupoissa, minkä vuoksi kuluttajilla voi olla vaikea löytää oikea ruuvi eri käyttötarkoituksiin, Tukes tiedottaa.

Tukesille on ilmoitettu erilaisten rakenteiden sortumisesta vääränlaisten ruuvien vuoksi. Esimerkiksi hirvenmetsästyksen passitornit, varastoiksi rakennetut katokset ja rakennustöitä varten rakennetut telineet ovat sortuneet.

Tukes on nyt selvittänyt, millä tiedoilla ruuveja kuluttajille myydään rautakaupoissa.

Valvontakäynneillä havaittiin, että irtokappaleittain myytävien niin sanottujen kiloruuvien ilmastorasitusluokkaa tai tietoa ruuvien tuotehyväksynnästä ei esitetä hyllyllä riittävän selkeästi. Usein tieto puuttui kokonaan.

–  Näiden tietojen pitäisi olla aina riittävän hyvin esillä, jotta kuluttaja tai ammattilainen tietäisi, missä olosuhteissa ruuveja voi käyttää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.