Koulut alkaa: Pu­das­jär­vel­lä syys­lu­ku­kau­den kes­ki­viik­ko­na aloit­taa yli 900 pe­rus­as­teen op­pi­las­ta – katso kou­lu­jen op­pi­las­mää­rät

Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Kolumni

Muo­vi­äm­pä­ri­kan­sa – "jo­kai­sen suo­ma­lai­sen sisällä asuu pieni muo­viäm­pä­ri"

Pudasjärvi

-

Jokaisen suomalaisen sisällä asuu pieni muoviämpäri. ”Niin sen täytyy olla”, totesin kuin aikanaan TV-n suosikkipeikko Rölli, pohtiessani muoviämpärin mahtivoimaa suomalaisuudessa.

Kun kaksi suomalaista kohtaa satunnaisesti kadunkulmassa mainosmuoviämpäreitä näennäisen huolettomasti heilutellen, kyseessä on rikkomaton liitto, joka vahvistetaan silmäniskuin. Pientä on tämän saavutuksen rinnalla pörssikurssien tuottamat voitot, heliborien heilahtelu, tai mannerlaattojen järähtely.

Osattomat ohikulkijat luimahtelevat sankareiden ohitse kateuden häivähdys silmissään. Vaivihkaa he ovat kuitenkin lukeneet ämpäreiden mainostekstin ja askelta pidentäen suuntaavat ämpäreiden jakopaikkaa kohti.

Mikäli taivaalla leijailisi drone kuvaamassa tilanteen kehitystä, havaittaisiin muoviämpäreiden kutsun olevan suomalaisille yhtä väkevän kuin naaraskoiran juoksuajan uroskoirille.

Ilta-Sanomat uutisoi 3.10.2021 Kainuun rokotusämpäristä ja betonoi vahvistamattoman tiedon, jonka mukaan jokaisen kansalaisen sydämessä on aina tilaa yhdelle muoviämpärille, - tai no ainakin varastossa.

Sankoin joukoin rokottamattomat riensivät hakemaan ämpäreitään, ja jakopaikan sivustalla väijyvät sairaanhoitajat näpsäisivät rokotteen ämpärin kahvaan ojentuvaan käsivarteen.

Yrittikö jotkut viedä ämpärin ilman rokotetta? Tästäkin huhuttiin. Sellaista toimintaa paheksuu syvästi jokainen suomalainen.

Epärehellisesti hankittu ilmainen muoviämpäri ei ole suomalaista rehellisyyttä ja kansallista vakaumusta! Sitä tyrmistyi jo rokotevastaisetkin. He kyllä paheksuivat sitäkin, että jakelusta ei ilmoitettu heille etukäteen. He olisivat tehneet vastaiskun rokotuspaikkaa vastapäätä. Siellä olisi jaettu iso ja pieni muoviämpäri samalla kertaa.


Rokottamattomuuden todisteena olisi ollut laastariton olkapää. Sepä olisi riipinyt suomalaisen sielua, - ja rehellisyyttä. Käydäkö ensin iso ja pieni ämpäri, viedä ne autolle ja samalla isovaareilta opitun neuvon mukaan vaihtaa lippalakki ja nostaa kaulukset pystyyn, - ja siirtyä rokoteämpärijonoon? Siinäpä kysymys?

Edelleen vahvistamattomien lähteiden mukaan rokotevastaisten vastakampanja juuttui lähtötelineisiin jo senkin takia, että nimellään, tai nimettöminä olevia ämpärinlahjoittajia ei löytynyt pienille eikä isoille ämpäreille Ei, vaikka he olisivat saaneet vapaasti valita lahjaämpärinsä värin.

Suurin osa suomalaisista on kyllä boomereita, niin kuin pääministeri juhlissaan nauroi – ja tuulipukukansaa, mutta eivät he ole tuuliviirikansaa.

Uskon vakaasti, että alkuhäslingin jälkeen ämpärien jakoriehassa olisi perinteinen rehellisyys voittanut ja jonotettu vain rokoteämpärijonossa.

Aina toki löytyy jokunen välistä vetäjä, mutta suuressa linjassa oltaisiin yhtenäisiä.

Sitä paitsi poliisi olisi velvoitettu paikalle tarkistamaan niiden henkilöiden autoja, jotka jonottavat kaulus pysytyssä ja päässä epäilyttävän iäkäs lippalakki.

Tässä toimessa poliisit voisivat käyttää Elokapinan kanssa saatuja oppeja. Tämä tuskin olisi poliisin kannalta turhauttavampaa kuin painiminen Elokapinajuntturoiden kanssa Mannerheimintiellä.

Poliisien työn tukemiseksi olisi pitänyt kerätä kansalaisadressi ja lähettää sisäministerille. Adressissa pyydettäisiin, ettei ministeri sekaantuisi tähän asiaan. Tästä selvitään kyllä omin neuvoinkin.

Mitä ihmettä? 

Naapuri heilutteli iloisena tyhjän ämpärin kanssa pihan poikki! Suppilovahverotkin on jo lumen alla!  Kiire, kiire…


Markku Riihiaho
Pudasjärveltä lähtöisin oleva Syötteen mökkiläinen.
”Jokaisen suomalaisen sisällä asuu pieni muovi-ämpäri. ”