Tapahtumat: Pu­das­jär­vel­le jy­säh­tää hei­nä­kuus­sa me­tal­li­pom­mi – Ypykkä Me­tal­fest kokoaa Jyrk­kä­kos­kel­le kovan bän­di­kat­tauk­sen

Iijoki: Tärkeä etappi saa­vu­tet­tu Iijoen vael­lus­ka­la­kan­to­jen el­vyt­tä­mi­ses­sä – "Määrät ovat vielä pieniä, mutta jostain pitää aloit­taa"

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Moni nuori en­si­ker­ta­lai­nen on jää­mäs­sä elokuun ve­ron­pa­lau­tus­päi­vä­nä ilman rahoja

Elokuun alussa veronpalautuksia saa 1,8 miljoonaa henkilöä yhteensä noin 830 miljoonaa euroa.
Elokuun alussa veronpalautuksia saa 1,8 miljoonaa henkilöä yhteensä noin 830 miljoonaa euroa.
Kuva: vesa joensuu

Verohallinnolta puuttuu tilinumero 50 000 sellaiselta henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tänä vuonna. Tilinumeroita puuttuu erityisesti elokuussa veronpalautuksia saavilta nuorilta, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia.

2000-luvulla syntyneiden tilinumeroita puuttuu Verohallinnolta 16 500. 1990-luvulla syntyneistä noin 9 300 veronpalautuksen saajaa ei ole vielä ilmoittanut tilinumeroaan Verohallinnolle.

Jos veronpalautuspäivä on 3. elokuuta, viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa on 27. heinäkuuta.

Verohallinto ei saa tietoja nuorten tilinumeroista esimerkiksi pankeilta.

– Tilinumero puuttuu usein nuorilta, jotka ovat viime vuonna ensimmäistä kertaa ansainneet niin paljon, että ovat maksaneet palkastaan veroja ja nyt myös veronpalautuksia tulee ensimmäistä kertaa maksuun. Näillä nuorilla ei ole ollut aiemmin tarvetta ilmoittaa meille tilinumeroa, menettelypäällikkö Mari Kleemola Verohallinnosta kertoo tiedotteessa.

Veronpalautukset eivät ole välttämättä tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna.

– Moni saattaa ihmetellä, miksi veronpalautukset eivät näy tilillä. Kannattaa odottaa rauhassa. Veronpalautukset voivat tulla maksuun vasta päivän aikana, Kleemola toteaa.

Rahojen saaminen voi kestää

Viime vuonna 24 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa.

Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean kautta myöhemmin.

Jos tilinumeron ilmoittaa OmaVerossa vasta omana veronpalautuspäivänä tai sen jälkeen, rahojen saamisessa kestää noin kuukausi.

Keskiviikkona 3. elokuuta veronpalautuksia saa 1,8 miljoonaa henkilöä yhteensä noin 830 miljoonaa euroa.