Lukijalta
Mielipide

Mitkä ovat kannattavia investointeja? – Katsottava tulevaisuuteen ihmisten näkökulmasta

Voidaan kysellä, mitkä ovat kannattavat investoinnit.

Näin voidaan kysellä, joka on sinällään on normaalia ja aina voi perustella jollakin, että miksi te näin tehdään.

Kun seuraa esimerkiksi eduskunnan kyselytuntia niin selviää, että varsinkin oppositio on aina eri mieltä lähes kaikesta kuin hallituspuolueet. Monet mediatoimittajat lankeaa siihen syntiin, että ei kerrota ymmärrettävästi, mitä vaihtoehtoja vastustajat esittivät.

Maamme hallituksessa on tällä hetkellä vastaamassa pätevät ministerit, niin miehet kuin nuoret energiset ja asioista perillä olevat naiset, jotka johtavat omalta osaltaan tätä maata.

Joistakin kysymyksestä kuultaa läpi, että kun on nainen vastaamassa, niin kysytäänpä näin tai noin.

Niin mikä on kannattavaa investointia? Allekirjoittaneen mielestä kannattava investointi on muun muassa sellainen, joka ei jätä mitään ihmisryhmää heitteille eikä oman onnensa nojaan. Joidenkin mielestä taloudellinen voitto pitäisi saada heti ja harvojen käsiin.

Ihmisiin investoiminen eivät näytä olevan kannattavaa toimintaa, vaikka ihminen itsessään on mielestäni kannattava investointi.

Kunnissa ja kuntayhtymissä on katsottava tulevaisuuteen ihmisten näkökulmasta. On mietittävä, miten saadaan toimivat palvelut sairaanhoidossa, vanhushuollossa, sosiaalipalveluissa, varhaiskasvatuksessa, koulutuksessa ja niin edelleen.

Sota-ajalla on ollut vaikeaa valtakunnan tason päättäjillä, mutta korona-aika on toisena vaikeudessaan hoitaa valtakuntatason päätöksiä.

Nyt meidän kaikkien puolestamme päätöksiä tekemässä seisoo – miesministereitä väheksymättä – energisiä ja vakuuttavia vastauksia ja selityksiä antavia nuoria naisia.

Sinne on annettava työrauha, ensisijaisesti koronan hoidossa ja muussa päätöksien valmistelussa.

Ei muuta kuin koitetaan saada itsemme liikkeelle, asiat varmasti hoituu. Meillä on suurin osa vastuullisia edustajia.

Erkki Honkanen