Minnan kun­ta­lais­aloi­te to­teu­tui no­peas­ti – omat polut tal­vi­kä­ve­lyyn Ra­ja­maan ran­nas­sa

Nyt on kävelijöillä, sauvoilla tai ilman, oikein virallinen lupa astella Rajamaan rannan ladun reunaan tehtyä kävelypolkua. Noin 750 metrin mittainen valaistu lenkki odottelee ulkoilijoita. Nyt on kävelijöillä, sauvoilla tai ilman, oikein virallinen lupa astella Rajamaan rannan ladun reunaan tehtyä kävelypolkua. Noin 750 metrin mittainen valaistu lenkki odottelee ulkoilijoita.
Nyt on kävelijöillä, sauvoilla tai ilman, oikein virallinen lupa astella Rajamaan rannan ladun reunaan tehtyä kävelypolkua. Noin 750 metrin mittainen valaistu lenkki odottelee ulkoilijoita.
Nyt on kävelijöillä, sauvoilla tai ilman, oikein virallinen lupa astella Rajamaan rannan ladun reunaan tehtyä kävelypolkua. Noin 750 metrin mittainen valaistu lenkki odottelee ulkoilijoita.
Kuva: Toivo Kiminki

Ammattinsakin puolesta liikuntavaikeuksista kärsiviä ihmisiä kuunteleva Minna Lantto on iloisesti yllättynyt, kun hänen joulun alla tekemänsä kuntalaisaloite on tuonut tulosta.

Aloitteessaan Lantto toivoi suosittuun Rajamaan liikuntapuistoon pohjustettua polkua myös siellä talvella käveleville. Hän kertoi huomanneensa paikalla alkutalvesta ulkoillessaan sinne tallatun kapeita polkuja.

– Ympäristö puistossa on viihtyisä, paikka rauhallinen ja lähellä on paljon vanhuksia ja muutakin väkeä, joille paikka on helposti saavutettava ja turvallinen.

Hän päätteli, että valaistulla reitillä olisi tarve hiihtoladun lisäksi polulle, jota pidettäisiin kunnossa talvella kävelijöitä varten. Samalle kannalle päätyi hyvinvointivaliokunta, kun sai Lanton aloitteen pöydälleen.

Reitti on valaistu.

Aiemmilta talvilta tutuksi tullut kiistely latujen käytöstä hiihdon lisäksi kävelyyn toimi lisäpontimena suunnitelmalle, jonka tuloksena on nyt polku ladun kupeessa.

Toiveena tietenkin on,että kävelijät kulkisivat tampatun väylän reunaa pitkin poissa hiihtäjien ladulta. Polkua kunnostetaan liikuntapaikkamestari Heino Ruuskasen mukaan niin, että se lumisateen jälkeen ajaa hurautetaan moottorikelkalla kovomaan.

Lisäksi Rajamaan liikuntapuistosta on tehty sekä kävelijöille että hiihtäjille sopiva reitti Liepeen pappilan kautta Laidunalueelle.

Pappilan mailla on kävelyreitti metsässä. Kävelyura pidetään kunnossa myös puiston toisesta päästä Rantatien päähän.

Linkki Rajamaan liikuntapuiston karttaan löytyy tästä.