Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mi­nis­te­ri Jari Leppä: Kii­ma­rau­hoi­tu­sai­kaa ly­hen­ne­tään Poh­jois-Suo­mes­sa – muutos ei ehdi kui­ten­kaan vielä tälle met­säs­tys­kau­del­le

Hirvenpyynnin kiimarauhoitusaikaa tullaan lyhentämään Pohjois-Suomessa. Muutos ei kuitenkaan maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän mukaan ehdi vielä ensi tiistaina alkavalle metsästyskaudelle.

– Pidän tärkeänä, että Pohjois-Suomessa lumipeite ei estä metsävahinkojen vähentämiseksi välttämätöntä hirvikannan säätelyä. Valmistelemme muutosta kiimarauhoitusaikaan seuraavalle metsästyskaudelle, Leppä sanoo.

Lapissa, Kuusamossa ja Taivalkoskella on voimassa aikaistettu hirvenpyynti, metsälle lähdetään jo syyskuun 1. päivä. Muualla maassa hirveä voi tuolloin pyytää pellolta vahtimalla.

Syyskuun 21. päivä alkaa lähes kolme viikkoa kestävä kiimarauhoitusaika, ja metsälle voidaan palata 10.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.