Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Miltä sinun sote-pal­ve­lu­si näyt­tä­vät tu­le­vai­suu­des­sa? Kalevan alue­vaa­li­pa­nee­li kerää eh­dok­kaat ten­tat­ta­vik­si Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen polt­ta­vim­mis­ta ky­sy­myk­sis­tä

Kaleva näyttää torstaina aluevaalipaneelin suorana maksuttomana lähetyksenä kello 18.30 alkaen. Keskustelussa on mukana ehdokkaita eri puolilta tulevaa hyvinvointialuetta.

Aluevaalit 2022

Kalevan aluevaalipaneeli kerää torstaina 13. tammikuuta kuuden suurimman puolueen ehdokkaat saman katon alle.

Suorassa maksuttomassa lähetyksessä käydään läpi uuden hyvinvointialueen tulevaisuuden näkymiä eri elämätilanteissa olevien näkökulmista. Sote-alan palveluja lähestytään siis niin nuorten, lapsiperheiden kuin vanhustenkin perspektiivistä.

Aluevaaliehdokkaita tentataan muun muassa puolueiden vaaliohjelmista, ihmisistä eli sote-puolen asiakkaista sekä tietysti myös rahoituksesta.

Pelastustoimi tulee osaksi hyvinvointialueita ja niillä on oma, tärkeä roolinsa. Torstaisessa aluevaalipaneelissa keskitytään kuitenkin sote-palveluihin, sillä paneelin aikataulu on rajallinen ja sote-palvelut ovat äänestäjille arjessa tutumpia.

Aluevaalipaneelin ehdokkaat on valittu Kalevan toimituksessa siten, että olemme pyrkineet saamaan mukaan ehdokkaita eri puolilta tulevaa hyvinvointialuetta.

– Olemme painottaneet myös ehdokkaiden asiantuntemusta hyvinvointialueen toiminnasta niin politiikan kuin arkisen käytännön työn näkökulmasta, Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen avaa.

Aluevaaliehdokkaista ovat mukana Juha Sipilä (kesk.), Matti Honkala (kok.), Tytti Tuppurainen (sd.), Heini Koukkari (ps.), Anne Huotari (vas.) sekä Suvi Kipinä (vihr.).

Asiantuntijakommentaattoreina toimivat Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Ilkka Luoma ja Oulun kaupungin hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto.

Keskinen muistuttaa median keskeisestä roolista keskustelun herättäjänä, tiedon lähteenä sekä myös demokratian ja kansanvallan toteutumisen tukemisessa.

– Näytämme tentin maksuttomana lähetyksenä samalla tavoin kuin kuntavaalitentitkin.

– Se on erityisen tärkeää näin koronaolosuhteissa, joissa kampanjoiminen ja julkinen keskustelu vaaliaiheista on väkisin melko typistettyä.

Kaleva näyttää torstaina 13. tammikuuta aluevaalipaneelin suorana maksuttomana lähetyksenä. Suora lähetys Tullisalissa järjestettävästä keskustelutilaisuudesta käynnistyy kello 18.30.

Keskustelutilaisuuden juontavat Kalevan päätoimittaja Sanna Keskinen sekä toimittaja Petri Laukka.