Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Miksi mas­sii­vi­nen 29:n voi­ma­lan tuu­li­puis­to suun­ni­tel­laan näin lähelle vanhaa He­te­ky­län asu­tus­ta?

Saimme viime viikolla 40 sivua papereita Tuulialfa Oy:ltä, joissa kerrottiin suunnitellusta Aittovaaran tuulivoimahankkeesta Hetekylään. Tämä yllätti meidät täysin negatiivisesti. Miksi massiivinen 29:n voimalan tuulipuisto suunnitellaan näin lähelle vanhaa asutusta?

Saimme myös Pudasjärven kaupungilta kirjeen, jossa kerrottiin, että kaupunki laatii osayleiskaavaa tuulivoimalle Hetekylään. Alueen laajuus on 3050 ha. Eikö kaupungilla ollut strategiassa mm. kylien aitous ja luonnonmukaisuus sekä elämyksellisen luontomatkailun kehittäminen? Siihen eivät 300 metriä korkeat tuulimyllyt tai laajat teollisuusalueet sovi.

Olemme tottuneet asumaan ja mökkeilemään maaseudun rauhassa. Nyt näyttää siltä, että kuka täällä Hetekylässä tulevaisuudessa viihtyy melun, häiriön, maisemahaittojen ja valosaasteen keskellä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.