Luovuus: Luovuus on edel­leen suuri mys­tee­ri – mutta se tie­de­tään, miten sitä voi ruokkia yk­sin­ker­tai­sil­la kei­noil­la

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Miksi ho­tel­li­ket­jut eivät in­ves­toi Po­siol­le? – Rii­si­tun­tu­rin ja Ko­rouo­man kä­vi­jöis­tä suurin osa yöpyy muual­la, kun pitäjän tar­joa­mien ma­joi­tus­koh­tei­den määrä ei riitä al­kuun­kaan tyy­dyt­tä­mään ky­syn­tää

Posio on viime vuosina saanut julkisuutta Riisitunturin kansallispuiston ja Korouoman kävijämäärien hurjan kasvun ansiosta. Yhteensä näissä luontokohteissa kävijöitä on jo pitkälle toista sataa tuhatta vuodessa.

Kun tähän lasketaan vielä Pentik-mäellä kävijöiden määrä - jossa vilkkaimpina vuosina päästään noin 100 000 kävijään vuodessa – voidaan kysyä, että eikö hotelliketjuja yhtään kiinnostaa rakentaa myös Posiolle uusia majoitustiloja?

Tehdessäni juttua Osuuskauppa Arinan suunnitelmista rakentaa 500 petipaikkaa käsittävä Sokos-hotelli Rukalle (KS 26.4. 2023), väkisinkin nousi mieleeni ajatus: näinkö tässä taas käy, että Posiolle suuntaavista matkailijoista melkoinen osa yöpyy muualla kuin Posiolla, kun pitäjään ei tehdä petipaikkojen lisäämiseen sisältyviä investointeja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.