Mika Heinilä va­lit­tiin Oulun po­lii­si­lai­tok­sen uudeksi po­lii­si­pääl­li­kök­si – "Fiilis on ihan mah­ta­va"

Heinilällä on pitkä ja monipuolinen kokemus poliisitoiminnan ohjaus- ja johtotehtävistä poliisin ylijohdosta.

Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mika Heinilä
Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mika Heinilä
Kuva: Mika Hakkarainen/Poliisihallitus

Oulun poliisilaitos on saanut uuden poliisipäällikön.

Poliisihallitus on nimittänyt tehtävään oikeustieteen maisterin, varatuomari Mika Heinilän. Hänet valittiin virkaan kuuden hakijan joukosta.

Mika Heinilällä on pitkä ja monipuolinen kokemus poliisitoiminnan ohjaus- ja johtotehtävistä poliisin ylijohdosta. Hän on työskennellyt muun muassa valvonta- ja hälytystoiminnan vastuualueen sekä laillisuusvalvonnan vastuualueen esimiehenä.

Heinilä on suhteellisen tuore oululainen. Hän on hoitanut Oulun poliisilaitoksen poliisipäällikön virkaa elokuun alusta lähtien määräaikaisessa virkasuhteessa. Marraskuun alussa eli sunnuntaina hän aloittaa uuden määräaikaisen virkasuhteen, joka kestää viisi vuotta.

– Fiilis on ihan mahtava. Pääsin aika nopeasti sisään tähän kaupunkiin. Pidän Oulusta ja tästä toimintaympäristöstä ja olen viihtynyt tosi hyvin, hän kuvailee.

Heinilän mielestä Oulun poliisipäällikön virkaa aiemmin hoitanut, sittemmin eläkkeelle jäänyt Sauli Kuha jätti jälkeensä erinomaisen hyvin johdetun laitoksen.

– Täytettävät saappaat ovat isot, mutta teen tietysti parhaani.

Iso toimialue johdettavana

55-vuotias Mika Heinilä on aiemmin työskennellyt muun muassa Etelä-Suomen poliisin lääninjohdossa ja apulaispoliisipäällikkönä Hyvinkään kihlakunnan poliisilaitoksessa.

Hänen mukaansa etelästä katsottuna ei hahmottanut, kuinka käsittämättömän suuri Oulun poliisilaitoksen toimialue on.

Siihen kuuluu muun muassa toistakymmentä poliisiasemaa entisen Oulun läänin alueella. Pääpoliisiasema sijaitsee Oulussa.

– Ajattelen niin, että vaikka alue on iso, me kaikki puhallamme yhteen hiileen, hän sanoo.

Poliisipäällikön tehtävänä on johtaa poliisilaitosta. Hän vastaa sen toiminnasta, toiminnan vaikuttavuudesta, tuloksellisuudesta ja kehittämisestä.

Poliisipäällikön tehtäviin kuuluu myös muun muassa poliisilaitoksen toimintalinjojen ja toiminnan painopisteiden vahvistaminen sekä poliisilaitoksen valmiudesta ja varautumisesta vastaaminen.