KEHITYSVAMMAISTEN ASUNTOLAHANKE: Katso videot: Pu­das­jär­vel­lä osoi­tet­tiin mieltä ke­hi­tys­vam­mais­ten asu­mis­olo­jen puo­les­ta – "Ke­hi­tys­vam­mai­sen voitava asua siellä, missä muutkin ih­mi­set"

Ensilumi: Lumi saattoi tulla jo jää­däk­seen, arvioi me­teo­ro­lo­gi Oskari Rockas Il­ma­tie­teen lai­tok­sel­ta

Mainos: Tutustu Ii­jo­ki­seu­dun si­säl­töön tar­jous­hin­taan, lehti + digi 3 kk 24,90 €! Tilaa tästä.

Mas­ki­suo­si­tus lie­ven­tyi Pu­das­jär­vel­lä – Viime päivinä useita mah­dol­li­sia ko­ro­na-al­tis­tu­mi­sia

Maskin käyttö ei ole enää välttämätöntä Pudasjärven kaupungin käytössä olevissa julkisissa sisätiloissa. Maskia on kuitenkin hyvä edelleen käyttää tilanteissa, joissa ei voida välttää lähikontaktia muihin.

Pudasjärven kaupungin johtoryhmä päätti uudesta linjauksesta keskiviikkona Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän suositusten mukaisesti.

Vaikka maskisuositus lievenee, on kaupungin julkisissa tiloissa edelleen noudettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Saavuttaessa tilaan kädet on pestävä tai käytettävä saatavilla oleva käsihuuhdetta.

Kaupunki kehottaa myös pitämään edelleen 1–2 metrin turvaväliä tiloissa oleviin muihin asiakkaisiin ja työntekijöihin.

Kaupungin käytössä oleviin tiloihin ei tule mennä hengitystieoireisena tai jos tuntee itsensä vähänkään flunssaiseksi tai sairaaksi. Asiointi on silloin hoidettava puhelimitse tai etäyhteyksillä.

Yli 12-vuotiaiden suositellaan edelleen käyttävän maskia joukkoliikenteessä, koronatestiin mentäessä ja testin tuloksia odotellessa, jos välttämättömistä syistä joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös riskialueelta Suomeen saavuttaessa, kun siirrytään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin ja jos omaehtoisen karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Maskisuositus on edelleen voimassa myös korkean riskin tapahtumissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön, potilaiden, omaisten ja vierailijoiden maskisuositus on yhä voimassa sairaaloissa ja muissa sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Pudasjärvellä on ilmennyt viime päivinä useita mahdollisuuksia korona-altistumiselle. Oulunkaari listasi keskiviikkoisessa tiedotteessaan mahdolliset altistumispaikat ja -ajat seuraavasti:

  • Lauantai 18.9. Merita kello 17–18
  • Sunnuntai 19.9. Liikuntahalli kelllo 17–20
  • Sunnuntai 19.9. K-Market noin kello 20
  • Maanantai 20.9. Puikkari kello 16–18
  • Maanantai 20.9. ABC kello 18–20

Lisäksi altistua on voinut yhdellä Hirsikampuksen luokalla, jossa altistuneille ja vanhemmille on tiedotettu asiasta erikseen.

Jos olet oleillut mainituissa paikoissa kyseisinä aikoina ja saat koronaoireita, pysyttele kotona ja hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä. Jos on altistunut ja saa oireita, testiin tulee hakeutua, vaikka olisi jo saanut kaksi koronarokotetta.

Pudasjärven vastaanoton ajanvarausnumero on 08 5875 6600.

Lähikontaktit, yhteensä 18 kappaletta, on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenia ei ole asetettu henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi rokotetta.