Lukijalta
Mielipide

Marko Koi­vu­la: "Joko vuonna 2022 kaikki tekevät omat la­tun­sa?"

Kaupunginvaltuusto on tehnyt 10.12.2020 talouden sopeuttamispäätöksen ja siinä on päätetty supistaa liikuntapalveluja tänä vuonna 50 000 euroa ja seuraavana vuonna 70 000 euroa lisää.

Heitänpä tähän muutaman kysymyksen. Kuka hoitaa, että ikäihmiset saavat tarvitsemansa liikunnan? Haluatko sinäkin lähteä luontoon karkuun koronaa? Haluatko liikkua hyvillä liikuntapaikoilla vai maata sohvalla?

Käperrytkö sängyn pohjalle koronan pelossa vai menetkö mieluummin ulos harrastamaan? Olisiko lapsesi mieluummin urheiluseuran harjoituksissa kuin instagramissa tai snapchatissa? Haluatko hiihtää omalla kylällä?

Tänä päivänä meillä on aktiiviset eläkeläiset, jotka haluavat harrastaa. Monelle ihmiselle luonto on pakotie tuoden mielenrauhaa ja levollisuutta.

Meillä on tällä hetkellä hyvin hoidetut liikuntapaikat ja ne tulee säilyttää näin. Ulkona voi harrastaa suhteellisen turvallisesti useita eri liikuntamuotoja ja turvavälit on helppo huolehtia.

Meillä on aktiivinen nuoriso, jotka haluavat harrastaa jalkapalloa, jääkiekkoa, hiihtoa, yleisurheilua ja monia muita mainioita urheilu- ja liikuntalajeja. Meidän tulee antaa heille mahdollisuus harrastamiseen.

Sivukylät on huomioitava: kylien ylläpitämien reittien ja liikuntapaikkojen kunnossapitokorvaukset on säilytettävä. Liikuntalain mukaan edellytysten luominen liikunnalle paikallistasolla on kuntien tehtävä.

Minä olen näiden asioiden takana ja puolustan liikunta- ja urheilutoimintaa.

Marko KoivulaKuntavaaliehdokas Suomen keskusta ry