Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Maan­puo­lus­tus­nai­set ahkeria kou­lut­tau­tu­jia – pu­das­jär­ve­läis­tä Helyä toi­min­nas­sa kiin­nos­taa mo­ni­puo­li­suus ja uuden op­pi­mi­nen

Maanpuolustusnaiset ovat ahkeria kouluttautujia lisätäkseen turvallisuus- ja varautumistaitojaan sekä toimimaan kriisi- ja poikkeusolojen tehtävissä.

Koulutuspolku alkaa maanpuolustusnaisten liiton perusmerkin suorittamisella. Sen jälkeen voi syventää tietoja ja taitoja kolmella eri koulutuspolulla. Syventäviä koulutusmerkkejä on kolme erilaista: toimija, kouluttaja ja johtaja.

Jokainen maanpuolustusnainen voi hankkia MNL (maanpuolustusnaisten liitto) peruskoulutusmerkin suorittamalla kolme kurssia. Ne ovat järjestökoulutus (3 h), jonka järjestää piiri, Arjen turvallisuus -kurssi (16 h) tai vastaava, ja muu henkilökohtaisia turvallisuus- tai varautumistaitoja edistävä kurssi (16 h).

Luokanopettaja Hely Forsberg-Moilanen liittyi maanpuolustusnaisiin vuosi sitten maaliskuussa samalta istumalta, kun Pudasjärven Maanpuolustusnaisten muutaman vuoden uinunut yhdistys herätettiin uudelleen henkiin uusin voimin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.