Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Luon­to­kes­kuk­ses­sa riittää vilinää tänäkin kesänä – eri­tyi­ses­ti maas­to­pyö­räi­ly vetää kä­vi­jöi­tä

Syötteen luontokeskuksella oli viime kesänä ennätysmäärä kävijöissä. Tänäkin vuonna luontoreitit kiinnostavat. Kävijöitä löytyy laidasta laitaan, aina himopyöräilijöistä ensikertalaisiin. Luontokeskuksen näyttely uudistuu. Nyt vielä kesä ajan on näkyvillä tuttu näyttely paikallisesta eräkulttuurista.

Syötteen luontokeskus on tuttu näky Syötteen kansallispuiston porteilta. Se on kansallispuiston reittien lähtöpiste ja sieltä löytyy Kahvila Korppi & Taigavire vuokravälineet, sekä retkeilyneuvontaa, sekä luontoaiheinen näyttely.

Syötteen Luontokeskuksessa yrittäjä hoitaa kahvion ja välineiden vuokrauksen, heiltä saa opastetyöretkiä. Perustyö on retkeilyneuvonta ja tiedottaminen, kentän väki hoitaa reittien suunnittelut ja huollot, toki huoltoyrittäjä erikseen. Luontokeskus on palannut normaaleihin aukioloaikoihin. Luontokeskuksen toiminnasta vastaa Metsähallitus.

Kävijämäärät selkeästi lisääntyivät viime kesänä, kertoo asiakasneuvoja Ismo Lampi Syötteen Luontokeskukselta.

– En itse ollut täällä viime kesänä töissä. Mutta viime kesänä oli ihan ennätysvuosi, kommentoi Lampi.

– Tänä kesänä vähän hitaammin lähtenyt käyntiin, mutta viikonloppuisin liikkuu ihmistä, turistia ja kävijää enemmän, niin saa tehdä ihan retkeilyneuvontaa.

Lue tämä ja muut Syötteen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_