LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Tilaajille

Luon­non­uo­mil­la voi­tai­siin korvata puolet is­tu­tus­vel­voit­tees­ta – Elävä Iijoki souti myrskyn jälkeen

Pudasjärvi
Elävä Iijoki souti ja meloi Taivalkosken Jokijärveltä Pudasjärven kipinään. Tässä edetään Ervastissa.
Elävä Iijoki souti ja meloi Taivalkosken Jokijärveltä Pudasjärven kipinään. Tässä edetään Ervastissa.
Kuva: Torsti Vuorma

Elävä Iijoki korostaa tämän kesäisellä melonta- ja soututapahtumalla vaelluskalojen luonnollisen nousuyhteyden saamista Iijoelle. Melonta- ja soututapahtuma päättyi lauantaina Kipinän kyläjuhliin. Jokisoututapahtuma starttaisi Taivalkosken Jokijärveltä. Paulanpäivän myrsky oli aiheuttaa myös ongelmia tapahtumalle.

– Meidän täytyi tehdä ilmatiedustelua. Siellä noin kolmen kilometrin päässä Jokijärveltä olikin läpipääsemätön paikka pohjapadon jälkeen. Koskenniskalla oli kolme puuta kaatunut yli joen. Saimme ne onneksi raivattua, kertoo soudun vastaava Leo Siira.