LIIKENNE: Lop­pu­vuo­si on po­ro­ko­la­rei­den syn­kin­tä aikaa – Am­mat­tiau­toi­li­ja: "Kai­kil­la po­roil­la pitäisi olla hei­jas­tin. Olen vält­tä­nyt kym­me­niä ko­la­rei­ta, kun olen ha­vain­nut hei­jas­tin­po­ron"

OSAO: Am­mat­ti­opis­toa ollaan muut­ta­mas­sa Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­ta­lol­le – Toi­veis­sa on, että opis­ke­li­jat ja kau­pun­gin johto oli­si­vat saman katon alla jo ensi syksynä

Talousarvio: Bud­jet­ti­esi­tys läpi kau­pun­gin­hal­li­tuk­ses­sa: Pu­das­jär­vel­le tehdään yli kaksi mil­joo­naa euroa yli­jää­mäis­tä ta­lou­sar­vio­ta, mutta liik­ku­ma­va­raa ei silti ole

Lo­mau­tuk­set nos­ti­vat työt­tö­myyt­tä lo­ka­kuus­sa – vuoden ta­kai­ses­ta tilanne on pa­ran­tu­nut

Työtä Pudasjärvellä on tarjolla viime vuotta enemmän.
Työtä Pudasjärvellä on tarjolla viime vuotta enemmän.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Pudasjärven työttömyysprosentti nousi lokakuun lopussa 17,1:een. Luku on maakunnan toiseksi korkein, kehnompi tilanne on vain Vaalassa luvuin 17,8. Taivalkoski oli kolmas, 16,6 prosenttia. Oulussa ja Iissä luku oli myös päälle 15 prosentin.

Maakunnassa on viisi kuntaa, joissa työttömiä on alle kymmenen prosenttia työvoimasta. Reisjärvellä tilanne on paras, työttömyysprosentti on 8,2.

Pudasjärvellä työttömiä oli lokakuun lopussa 550, kuukaudessa lisäystä tuli 56 henkilöä. Vuoden takaisesta tilanne oli hieman parantunut, silloin työttömiä oli 592.

Lomautettuja oli lokakuun lopussa 46. Työttömistä miehiä oli 362 ja naisia 188. Avoimia työpaikkoja pitäjästä löytyi 43 kappaletta.