Joko luit: Pu­das­jär­ven kau­pun­gin­joh­ta­ja Tomi Timonen mil­joo­na­luo­kan sääs­töis­tä: "Nä­ky­mät ovat muut­tu­neet no­peas­ti huo­nom­paan suun­taan"

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Lii­ken­ne­kuo­le­mien määrä noussut al­ku­vuo­des­ta – ­Ke­säi­sin eri­tyi­ses­ti nuoret kul­jet­ta­jat edus­tet­tui­na lii­ken­ne­on­net­to­muuk­sis­sa

Liikenteessä on kuollut 13 ihmistä Oulun poliisilaitoksen alueella tammi–kesäkuussa 2021. Kuolleita on kolme enemmän kuin vuonna 2020 samalla jaksolla, kertoo  Oulun poliisin liikenneyksikön johtaja, komisario Pasi Rissanen.

Vuosien 2017–2019 keskiarvoon nähden luku on kasvanut kahdella.  Onnettomuuksissa loukkaantuneita on ollut 129.

– Onnettomuusmäärissä ei ole havaittavissa pidemmällä ajanjaksolla vähenemistä, vaikka alkuvuodesta liikennekuolemien määrä on taantunut Suomessa, Rissanen kertoo.

Liikenteessä on kuollut koko Suomessa kesäkuuhun mennessä tänä vuonna 87 ihmistä. Viime vuonna samaan aikaan kuolleiden määrä oli 110.

– Liikennejärjestelmän turvallisuutta tulee yhä suunnitelmallisesti kehittää, eikä poliisin valvontaa ole perusteltua vähentää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.