Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Lamppu sammui Koil­lis­maal­la maa­nan­tai-il­ta­na – laajan säh­kö­kat­kon tarkka syy vielä hämärän pei­tos­sa

Sähkökatko pimensi miltei koko Koillismaan maanantai-iltana. Melkein tunnin kestäneen sähkökatkon syystä ei ollut tarkkaa tietoa vielä tiistaiaamuna puolikymmenen aikoihin.

– Varsinaista vian aiheuttajaa ei ole vielä tiedossa. Nyt vaikuttaa siltä, että vika liittyisi jollakin tavalla suojausasioihin. Siellä on rengasyhteys Koillismaalla. Siellä on tehty huoltotöitä ja se rengasyhteys on ollut poikki, käyttötoiminnan johtaja Jörgen Dahlqvist Carunalta kertoo.

Kaiken kaikkiaan sähkökatkon piirissä maanantai-iltana oli kaikkiaan yli 24 000 asiakasta Kuusamossa, Taivalkoskella, Posiolla ja Pudasjärvellä. Tiistaiaamuna  puolikymmenen aikoihin Carunan häiriökartta näytti vielä, että Posion puolella olisi 77 asiakasta ilman sähköjä. Hetkeä myöhemmin merkintä Posion katkoista oli hävinnyt kartalta. Dahlqvistin mukaan tiistaiaamun katko Posiolla ei liittynyt enää maanantai-illan tilanteeseen.

–Tässä oli nyt jostakin eri viasta kyse.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.