Joko luit: Lu­mi­ka­sat kas­va­vat Ku­re­na­lan park­ki­pai­koil­la – Pie­ta­ri­laan ja He­te­har­juun kul­je­te­taan tu­han­sia kuu­tioi­ta

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Läh­teen­mäen kaa­va­muu­tos etenee val­tuus­toon – Ke­lo­syöt­teen alueel­le lisää ra­ken­nus­oi­keut­ta

Syöte

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Pikku-Syötteen Kelosyötteen risteysalueelle sijoittuvan Lähteenmäen asemakaavan osittaisen muutoksen hyväksymistä.

Pohjois-Pohjanmaan museo esitti lausunnossaan rakennetun kulttuuriympäristön osalta Lähteenmäen talon ja pihapiirin osoittamista Syötteen yleiskaavan mukaisesti suojelumerkinnällä ja -määräyksillä. Arkeologisen kulttuuriperinnön osalta museo kehotti lisäämään kaavaselostukseen tiedon, mistä lähteestä arkeologisten kohteiden olemassaolo on tarkistettu.

KimmoKaavan DI Kimmo Mustonen on laatinut maanomistajien aloitteesta luonnoksen Lähteenmäen asemakaavan osittaisesta muutoksesta. Asemakaavan muutos koskee kortteleita 1-19 ja 21-22 sekä niihin liittyviä liikenne-, erityis-, vesi- ja virkistysalueita. Kaavamuutos johtuu pääasiassa nykyisen asemakaavan alhaisista rakennusoikeuksista, jotka ovat suurimmassa osassa tontteja vain 60-70 km2. Rakennusoikeudet eivät vastaa tämän hetken vaatimuksia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Syötteen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin