Urheilu: Pu­das­jär­vel­tä ko­toi­sin oleva Henna Van­ha­nen työs­ken­te­lee yöt OYSin päi­vys­tyk­ses­sä ja nukkuu päivät – Neljän lapsen äiti on yli­voi­mai­ses­ti Suomen paras juok­si­ja ikä­luo­kas­saan

Tapahtumat: Van­hus­ten­vii­kol­la iästä tehdään numero – Pu­das­jär­vel­lä on tar­jol­la mo­ni­puo­li­ses­ti oh­jel­maa ja toi­min­taa

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Läh­teen­mäen kaa­va­muu­tos etenee val­tuus­toon – Ke­lo­syöt­teen alueel­le lisää ra­ken­nus­oi­keut­ta

Syöte

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Pikku-Syötteen Kelosyötteen risteysalueelle sijoittuvan Lähteenmäen asemakaavan osittaisen muutoksen hyväksymistä.

Pohjois-Pohjanmaan museo esitti lausunnossaan rakennetun kulttuuriympäristön osalta Lähteenmäen talon ja pihapiirin osoittamista Syötteen yleiskaavan mukaisesti suojelumerkinnällä ja -määräyksillä. Arkeologisen kulttuuriperinnön osalta museo kehotti lisäämään kaavaselostukseen tiedon, mistä lähteestä arkeologisten kohteiden olemassaolo on tarkistettu.

KimmoKaavan DI Kimmo Mustonen on laatinut maanomistajien aloitteesta luonnoksen Lähteenmäen asemakaavan osittaisesta muutoksesta. Asemakaavan muutos koskee kortteleita 1-19 ja 21-22 sekä niihin liittyviä liikenne-, erityis-, vesi- ja virkistysalueita. Kaavamuutos johtuu pääasiassa nykyisen asemakaavan alhaisista rakennusoikeuksista, jotka ovat suurimmassa osassa tontteja vain 60-70 km2. Rakennusoikeudet eivät vastaa tämän hetken vaatimuksia.

Aikaisempaa asemakaavaa laadittaessa vesi- ja viemärihuollon kapasiteetti rajoitti alueen rakennusoikeutta.

Lue tämä ja muut Syötteen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_