Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kylien yh­tei­nen hanke tar­vit­see pus­ku­ri­lai­naa – ta­voit­tee­na työl­lis­tää kaik­kiaan 44 hen­ki­löä

Livokas ry:n ja muiden eri puolilla Pudasjärveä toimivien yhdistysten hakemalle Pudasjärven Me-toimisto-hankkeelle on lupailtu Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta rahoitus tästä keväästä vuoden 2018 loppuun.

Lopullista päätöstä odotellaan vielä. Sen verran varmana sitä kuitenkin pidetään, että kaupunginhallituksen listalla oli eilen esitys myöntää reilun 34 000 euron puskurilaina Livokas ry:lle.

Lupeissa olevan työllisyyspoliittisen avustuksen voimin on hankkeen aikana suunniteltu työllistettävän tai hankittavan työkokeilupaikkoja kaikkiaan 44 henkilölle.

Heistä etusijalla tulevat olemaan vähintään vuoden työttä olleet.

Jos myönteinen päätös TE-toimistosta saadaan, puskurilaina myönnetään. Se tulee olemaan nollakorkoinen ja on maksettava takaisin kaupungille viimeistään kesäkuussa vuonna 2019.

Kaupungin työllistämistoimen ja Livokkaan lisäksi hankkeessa ovat mukana 4H-yhdistys, Työpetari, Jongun alueen kyläyhdistys, Syötteen kyläyhdistys, Sarakylän nuorisoseura, Sarakylän alueen kyläyhdistys sekä Kipinän ja Siuruan yhdistykset.

Hankerahan haussa tuli kiire. TE-toimiston täydet palkkatukirahat loppuivat jo helmikuun puolivälissä. Ennakkotietona oli marraskuussa, että nuo rahat tulevat viime vuoden tasosta puolittumaan.

Uutta oli, että viime vuoden puolella tehdyt työsopimukset, joissa kyseisiä rahoja käytettiin, pienensivät entisestään tämän vuoden rahoitusta, kertoi Livokkaan sihteeri Anni-Inkeri Törmänen.

Hän laati hankehakemuksen viikossa. Kylien yhdistysten välille viime vuosina syntyneen hyvän yhteistyön ansiosta mukaan saatiin hyvä joukko toimijoita eri puolilta pitäjää.

Kaupungin työllistämiskoordinaattori Tiina Tauriainen pitää todella hyvänä sitä, että Laavu-hankkeen aikana vahvistuneet ja työllistämistoimiin ryhtyneet kylät pystyivät hankkeen aikaansaannissa sujuvasti yhdessä toimimaan.

Kylien välille viime vuosina syntyneen hyvän yhteistyön ansiosta mukaan saatiin hyvä joukko toimijoita eri puolilta pitäjää.