Tuulivoima: Tuu­li­al­fa sai yh­teis­työ­kump­pa­nik­seen eu­roop­pa­lai­sen tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­jan – hank­kei­ta Pu­das­jär­vel­lä ja Kuu­sa­mos­sa: Uo­le­vin­suon kaa­voi­tus­aloi­te kau­pun­gil­le

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kos­ken­ho­vi muuntuu teat­te­ri­sa­lik­si – Naiset Pihalla saa en­si-il­tan­sa per­jan­tai­na

–¿Ukki, et kai sinä käytä huumeita? Emppu huolestuu. Kauko tervonen ja Tuulianna Tuohimaa harjoittelemassa.
–¿Ukki, et kai sinä käytä huumeita? Emppu huolestuu. Kauko tervonen ja Tuulianna Tuohimaa harjoittelemassa.
Kuva: Martta Oinas-Panuma

Tällä viikolla Pudajärvellä saa nauttia teatterista Koskenhovilla, kun Pudasjärven näyttämän väki esittää Ulla Vaarnamon Naiset Pihalla -nimisen näytelmän.

Ohjauksesta vastaa Senja Latvala.

– Viimeisen puolen vuoden harjoitusaika rutistuu nyt tällä kertaa yhden viikonlopun intensiiviseen esitysmaratoniin, Latvala kertoo.

Tulevan viikonlopun aikana, 24.–26.3., luvassa on yhteensä seitsemän kappaletta esityksiä Koskenhovilla sisätiloissa.

Koskenhovin käyttö talviaikaan on uutta:

– Me emme ole ennen esittäneet talvella Koskenhovilla sisällä, mutta viime kesänä, kun esityksiä piti sateen vuoksi siirtää sisätiloihin, hoksattiin tämäkin mahdollisuus.

Teatteriväki on laskenut, että sisälle mahtuu noin 70 henkeä katsomoon kerrallaan. Lavasteet on pidetty yksikertaisina ja esiintymislavaa korotettu.

Varsinainen ensi-ilta on perjantaina, mutta ennen sitä on päivällä näytös työttömille ja eläkeläisille edullisempaan hintaan. Näytelmän ikäraja on 12 vuotta.

Mukana näytelmässä on tuttua näyttämön väkeä parilla uudella ja rohkealla lisäyksellä. Rooleissa nähdään isänä Kauko Tervonen, tyttärinä Kaarina Nevanperä, Pirjo Lauronen ja Niina Parviainen sekä tyttärentyttärinä Tuulianna Tuohimaa, Katariina Lauronen ja Helmilotta Tuohimaa.

Naiset Pihalla -näytelmä pohtii ajatusta ”toisen elämästä ei kukaan pysty sanomaan yhtään mitään”.

Näytelmä kertoo siitä mitä tapahtuu, kun toistensa suunnitelmista tietämättä kolmen sisaren katras tulee ottamaan hengähdystaukoa elämästään lapsuutensa kesämökille aikuistuvat lapset mukanaan.

– Selvitystilassa ovat niin miehet, rakkaudet kuin ammatinvalinnatkin. Kaikilla heistä on omat huolensa ja murheensa, joita yhtenä kesäpäivänä setvitään oikein Koskenkorvan voimalla. Isää odotetaan, taas kerran, paikalle ja vihdoin hän saapuukin vain sotkeakseen tyttärien suunnitelmat uutisillaan, näytelmää kuvaillaan.

Koskenhovin käyttö talviaikaan on uutta.