Kesäkuvakisa: Osal­lis­tu Ii­jo­ki­seu­dun ke­sä­ku­va­ki­saan ja voita hienoja pal­kin­to­ja – Katso jat­ku­vas­ti täy­den­ty­vä ku­va­gal­le­ria

Tilaajille

Ko­ro­na­vi­ruk­sen ko­ti­tes­tien myynti ei ole ottanut tuulta alleen – fluns­sa­kau­si ja pik­ku­jou­lu­se­son­ki saat­ta­vat nostaa ky­syn­tää

Koronakotitestien kysyntä ei ole suurta. Merikosken apteekissa myynti on lisääntynyt kolmen viime viikon aikana, kertoo apteekkari.

-
Kuva: Anssi Jokiranta

Suomalaiset ovat voineet ostaa viime keväästä lähtien kaupoista ja apteekeista kotikäyttöisiä koronavirustestejä, jotka on kehitetty tunnistamaan koronatartunnan viruksen pintarakenteista eli antigeeneistä. Kotitesti ei korvaa kuitenkaan terveydenhuollossa tehtävää testiä.

Yleisesti myynnissä olevat antigeenitestit muistuttavat hieman raskaustestiä ja tuloksen saamisessa kestää noin 15–20 minuuttia. Testissä näyte otetaan molemmista sieraimista, muttei kuitenkaan yhtä syvältä kuin terveydenhuollossa tehtävässä PCR-testissä. Markkinoilla on myös vasta-ainetestejä, joilla voi alustavasti arvioida, onko aiemmin sairastanut koronavirustaudin.