Syöte: Luon­to­kes­kus uusille vuo­si­kym­me­nil­le uudella näyt­te­lyl­le – "Rak­kau­des­ta luon­toon" muis­tut­taa mitä luonto on meille tehnyt: pitänyt meidät hen­gis­sä!

Umpihankihiihto: Laduton kaira odottaa suk­si­joi­ta – Miltä um­pi­han­ki­hiih­don ki­sa-ase­tel­mat vai­kut­ta­vat?

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­ro­na­ti­lan­ne en­nal­laan Poh­jois-Poh­jan­maal­la – uusia tar­tun­to­ja OYSissa ja jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen Kii­min­gin Ala­ky­län kou­lul­la

Viikon 9 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 117 koronatartuntaa. Niistä liki puolet liittyy Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjuun.
Viikon 9 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 117 koronatartuntaa. Niistä liki puolet liittyy Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjuun.
Kuva: Toni Länkinen

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanteessa ei ole tapahtunut kuluneen viikon aikana merkittäviä muutoksia. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi, että suositukset ja rajoitukset säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Koronakoordinaatioryhmä tarkasteli tilannekuvaa tiistaina 9. maaliskuuta ja totesi, että epidemia on maakunnassa edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntamäärät ovat kahden viime viikon aikana jossain määrin nousseet, mutta se selittyy pitkälti Oulun kaupunginsairaalan epidemialla. Muualla tilanne on edelleen rauhallinen.

Muuntoviruksen leviämisen riski on korkea ja siihen on varauduttu. Muutoksia suosituksiin voidaan tehdä tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelaisen mukaan odotettavissa on, että viime viikolla linjatut tiukemmat kokoontumisrajoitukset ja maanantaina 8.3. alkanut ravintoloiden sulku alkavat näkyä tartuntaluvuissa pienellä viiveellä.

– Vaikutusten perusteella mietitään, onko tarvetta linjata uudelleen esimerkiksi etäopetusta tai lasten ja nuorten harrastuksia koskevia suosituksia.

Viikon 9 aikana Pohjois-Pohjanmaalla todettiin yhteensä 117 koronatartuntaa. Niistä liki puolet liittyy Oulun kaupunginsairaalan tartuntaketjuun. Tiistaina ilmaantui uusia tartuntoja kolmella sairaalan työntekijällä sekä kuudella henkilöllä ketjussa sairaalan ulkopuolella. Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita oli tiistaina 37 ja työntekijöitä 39.

Hiirosen kodin ja Oulunsalon kotihoidossa tapahtuneisiin altistumisiin liittyen ei ole tullut ilmi uusia tartuntoja. Tiistaina todettiin joukkoaltistuminen Kiimingin Alakylän koululla.