Lomautukset: Opet­ta­jien lo­mau­tuk­set siir­ty­ne­vät syksyyn – OAJ:n valitus hal­lin­to-oi­keu­den kä­sit­te­lys­sä

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ro­na­tar­tun­nat ovat kas­vus­sa Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set käyn­nis­ty­vät mar­ras­kuus­sa, samalla mah­dol­lis­ta saada ko­ro­na­ro­kot­teen te­hos­te­an­nos

Pudasjärvi

Osastohoitoa tarvitsevien koronatartunnan saaneiden potilaiden määrä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kasvussa, kertoo hyvinvointialue tiedotteessaan.

– Tällä hetkellä osastohoidossa on noin 80 koronatartunnan saanutta potilasta. Heistä suurinta osaa hoidetaan akuuttiosastoilla OYSin ulkopuolella, todetaan tiedotteessa.

Valtaosa sairastuneista on iäkkäitä potilaita, joiden yleisin osastohoitoon joutumisen syy on yleistilan lasku. Monilla taudinkuva on lievä ja erikoissairaanhoidon tarve on toistaiseksi vähäistä.

Osastoilla on tapahtunut myös jatkotartuntoja. Pohteen tiedotteessa muistutetaankin, ettei akuuttiosastoilla, ikäihmisten hoiva- ja laitoshoidossa ja palveluasumisyksiköissä pidä vierailla hengitystieinfektio-oireisena ja vierailijoiden toivotaan noudattavan yksiköissä annettuja toimintaohjeita.

Myös muiden hengitystievirusten aiheuttamaa flunssaa on liikkeellä, mutta influenssakausi ei ole vielä alkanut.

Syksyn influenssarokotukset käynnistyvät Pohteen alueella marraskuussa. Samalla on mahdollista saada koronarokotteen tehosteannos.

Tehosterokotusta suositellaan kaikille 65 vuotta täyttäneille, 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille.

Jos henkilö on sairastanut koronan, tehosterokote annetaan aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua taudin sairastamisesta.