Joko luit: Pu­das­jär­ven Ryh­mä­ko­ti Kort­tees­sa alkoi uusi ak­tii­vi­sem­pi arki – tältä näyttää vas­ta­val­mis­tu­nees­sa ko­dis­sa, joka on asuk­kai­den mie­les­tä unel­mien täyt­ty­mys

Mainos: Talvitarjouksena Iijokiseutu Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Ko­ro­na­ro­ko­tus­kat­ta­vuus junnaa pai­kal­laan Pu­das­jär­vel­lä, mutta ko­hen­tuu Tai­val­kos­kel­la

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin merkittiin Pudasjärven kohdalle viime viikolla yksi uusi koronatapaus. Taivalkoskelle uusia tartuntoja ei merkitty yhtään.

Koronarokotukset etenevät Pudasjärvellä nihkeästi. Kaksi rokoteannosta on THL:n sunnuntaisten tietojen mukaan saanut 77,7 prosenttia kaupungin yli 12-vuotiaista. Lukema on täsmälleen sama kuin viikko sitten, jolloin rokotuskattavuus nousi 0,1 prosenttiyksikköä edellisviikosta.

Taivalkoskella rokotuskattavuus sen sijaan nytkähti viime viikolla aavistuksen. Kunnan yli 12-vuotiaista kahden rokoteannoksen suoja on nyt 79,6 prosentilla. Nousua viime viikosta on vajaat kolme prosenttiyksikköä. Eniten rokotuskattavuus on kohentunut nuorimpien rokotettavien joukossa.

Ensimmäisten rokotusten osalta kummallakaan paikkakunnalla ei ole marraskuussa tapahtunut merkittäviä muutoksia. Pudasjärvellä vähintään kertaalleen rokotettujen osuus yli 12-vuotiaista on 84,7 prosenttia ja Taivalkoskella 84,3 prosenttia.

Myös kolmansien rokoteannosten antaminen on käynnistynyt. Pudasjärvellä annettujen kolmansien annosten määrä ei tosin THL:n tiedoissa muuttunut. Annettujen kolmansien rokoteannoksien yhteismäärä on sama 158 kuin edelliselläkin viikolla.

Taivalkoskella kolmansia annoksia on annettu nyt 153, joka on 90 enemmän kuin viikkoa aikaisemmin.

Kolmansia rokoteannoksia annetaan toistaiseksi rajatulle joukolle ihmisiä. Lue asiasta tarkemmin tästä jutusta, Oulunkaaren päivittyvästä koronatiedotteesta ja THL:n verkkosivuilta.

Alla olevasta animaatio esittää ikäryhmittäin kahden annoksen rokotuskattavuuden muutoksen edellisen noin kuukauden aikana.

-
Kuva: Jussi Korhonen