SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Korona ra­joit­taa alue­vaa­lien kam­pan­join­tia mer­kit­tä­väs­ti Poh­jois-Poh­jan­maal­la – y­lei­sö­ti­lai­suuk­sia ei saa jär­jes­tää, mutta esit­tei­den ja­ka­mi­nen ohi­kul­ki­joil­le on sal­lit­tua

Yleisötilaisuudeksi kampanjoinnissa voidaan katsoa esimerkiksi vaaliteltat, joihin kutsutaan ihmisiä keskustelemaan tai syömään mainostamalla tilaisuutta ennakkoon mediassa.

Oulu

Puolueiden vaalikampanjointi on tammikuun aluevaaleissa kaukana normaalista, kun epidemia jyllää ja koronatilanne on vakava.

Tällä hetkellä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on Pohjois-Pohjanmaalla kielletty kokonaan sekä sisällä että ulkona. Pohjois-Suomen aluehallintoviraston (avi) johtaja Maria Siurua kertoo, että samat rajoitukset koskevat myös vaalikampanjointia eikä siihen liittyen ole asetettu mitään erillisiä ohjeistuksia tai määräyksiä.