Vuoden Yrittäjä: Kon­tio­tuo­te Pu­das­jär­ven vuoden yrit­tä­jä – Teh­taan­joh­ta­ja Mikko Suon­taus­ta: "Pal­kin­to on omis­tet­tu hyville ja osaa­vil­le työn­te­ki­jöil­le"

Mainos: Black Friday -tarjouksena Iijokiseutu Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Köökin ava­jai­set Rim­mil­lä tiis­tai­na – jo maa­nan­tai­na tar­jol­la il­mais­ta kou­lu­tus­ta tuo­te­ke­hi­tyk­ses­tä

Köökissä on monipuoliset mahdollisuudet kehittää ja valmistaa erilaisia elintarviketuotteita. Tiistaina tiloissa vietetään kaikille avointa avajaistapahtumaa muun muassa paikallisen ruuan siivittämänä. Jo maanantaina tarjolla on neuvontaa tuottajille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Köökissä on monipuoliset mahdollisuudet kehittää ja valmistaa erilaisia elintarviketuotteita. Tiistaina tiloissa vietetään kaikille avointa avajaistapahtumaa muun muassa paikallisen ruuan siivittämänä. Jo maanantaina tarjolla on neuvontaa tuottajille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Köökissä on monipuoliset mahdollisuudet kehittää ja valmistaa erilaisia elintarviketuotteita. Tiistaina tiloissa vietetään kaikille avointa avajaistapahtumaa muun muassa paikallisen ruuan siivittämänä. Jo maanantaina tarjolla on neuvontaa tuottajille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Kuva: Marica Paukkeri

Kööki-tuotekehityskeittiöllä järjestetään kaikille kuntalaisille avoin avajaistapahtuma tiistaina 3.10. kello 12–17 Rimminkankaalla.

Avajaisissa pääsee tutustumaan Köökin monipuolisiin, uusiin tiloihin, jotka vastaavat vaativaankin tuotekehitystarpeeseen. Lisäksi avajaispäivän vierailijoille tarjotaan yön yli kypsytettyä lammasta sekä paikallisista marjoista ja yrteistä tehtyjä herkkuja, kuten puolukkapiirakkaa, mustikka-kaarnikkamehua ja yrttiteetä. Ja tietysti tarjolla on myös kahvia.

– Avajaisissa voi osallistua myös kello 14 alkavaan tuotekehitystyöpajaan, jonka aikana jokainen osallistuja saa luoda ilmaiseksi oman teesekoituksen Köökin tiloissa luonnonyrteistä ja -marjoista, kerrotaan kaupungin kehittämistoimesta.

Lisäksi Unelmatehtaan kierrätysmyymälä palvelee koko tapahtuman ajan nelosrakennuksen ruokasalissa.

Avajaispäivän vierailijoille tarjotaan muun muassa yön yli kypsytettyä lammasta.

Tuotekehityksestä kiinnostuneille on lisäksi tarjolla tietoa ja ilmaista koulutusta jo maanantaina 2.10. kello 7.30 alkaen aina iltapäivään saakka.

Tuolloin ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola opastaa tuotekehitykseen eritoten julkisen joukkoruokailun ruokatuotteiden näkökulmasta ja biotalouskoordinaattori Marjaana Aarnio tarjoaa apua esimerkiksi yritysyhteistyöhön liittyvien kysymysten kanssa.

– Toivomme, että alueen tuottajat käyttävät näitä mahdollisuuksia hyväkseen, kannustaa kaupungin kehittämisasiantuntija Tuomi-Tuulia Ervasti. Ervastin kautta voi varata ajan ilmaiseen, yksilölliseen neuvontaan.

Rimminkankaan koulun keittiölle remontoituja Köökin tiloja voi vuokrata avajaisten jälkeen helposti Köökin nettisivuilla www.kooki.fi tai ottamalla yhteyttä Unelmatehtaan asiakaspalveluun.

Köökissä on neljä erilaista tilaa tuotekehittäjien käytössä. Isoköökissä ja Keskiköökissä pääsee kehittämään ja valmistamaan esimerkiksi lihajalosteita, juures- ja kasvistuotteita, pitopalvelu- ja leipomotuotteita, luonnontuotteita tai luonnonkosmetiikka- ja hyvinvointituotteita. Isokööki on suuren kokoluokan ja Keskikööki keskikokoluokan yleiskeittiötila. Niistä löytyy myös lihanjalostus- ja pakkauslaitteita.

Pikkukööki on pienen kokoluokan yleiskeittiötila, josta löytyy myös hyötykasvikuivuri ja vihannesleikkuri. Tilassa voi kehittää ja valmistaa esim. juures- ja kasvistuotteita, pitopalvelu- ja leipomotuotteita, luonnontuotteita tai luonnonkosmetiikka- ja hyvinvointituotteita.

Pesukööki on multaisen ja likaisen raaka-aineen kylmäsäilytys- ja käsittelytila. Tilassa voi säilyttää, puhdistaa, pestä ja kuoria multaisia ja likaisia raaka-aineita, kuten juureksia, kasviksia, sieniä ja marjoja.

Kööki kehitettiin Tuotekehittämö-hankkeessa, jota rahoitti Pohjois-Pohjanmaan liitto AIKO-rahoituksesta ja Pudasjärven kaupunki.