Joko luit: Kon­tio­tuo­te pal­kit­tiin vuoden yri­tyk­se­nä Poh­jois-Poh­jan­maal­la – Pu­das­jär­ven suurin työn­tan­ta­ja on jou­tu­nut lo­maut­ta­maan väkeä ra­ken­nus­alan ah­din­goss­sa

Katso kuvat: Pe­rin­tei­nen jou­lun­avaus Pu­das­jär­ven torilla valaisi pimeän illan joulun värein – katso ku­va­gal­le­ria

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Koi­ran­pen­tu­jen re­kis­te­röin­ti kasvoi jo toista vuotta put­keen: "Mer­ki­tys ihmisen par­haa­na ys­tä­vä­nä on ko­ros­tu­nut"

Rekisteröintien määrä on kasvanut vuodesta 2019 kaikkiaan lähes 17 prosentilla.

Labradorinnoutaja piti paikkansa Suomen suosituimpana koirarotuna.
Labradorinnoutaja piti paikkansa Suomen suosituimpana koirarotuna.
Kuva: Jukka Pätynen/koirakuvat.fi

Koiranpentujen rekisteröinti kasvoi jo toisena vuotena peräjälkeen, kertoo Suomen kennelliitto tiedotteessaan.

Kennelliittoon rekisteröitiin vuonna 2021 yhteensä 52 771 koiraa, mikä on 7,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Vuonna 2020 vastaava luku oli 48 895 koiraa.

Rekisteröintien määrä on kasvanut vuodesta 2019 kaikkiaan lähes 17 prosentilla. Enemmän koiria on rekisteröity ainoastaan vuonna 2008, kun koiria rekisteröitiin 52 921 kappaletta.

– Koronavuosina koiran merkitys ihmisen parhaana ystävänä on korostunut. Olosuhteiden muututtua moni uusi koiranomistaja on toteuttanut pitkäaikaisen haaveensa koiran hankinnasta, Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen kertoo.

Viime vuoden suosituin koirarotu oli labradorinnoutaja 2 480 rekisteröinnillään. Toiseksi eniten rekisteröitiin suomenlapinkoiria (1 533) ja kolmanneksi eniten jämtlanninpystykorvia (1 470).