SYÖTE: Sir David At­ten­bo­rough kuvasi Pu­das­jär­vel­lä sar­jaan­sa – BBC:n sar­jas­sa ollaan ainakin Syöt­teel­lä ja Kuu­sa­mon Kun­ti­vaa­ras­sa: "Ei täl­lai­sen nä­ky­vyy­den os­ta­mi­seen rahat riitä"

URHEILU: Ku­ren­poi­kien edus­tus­jouk­kueel­le jälleen hieno voitto Miesten Fut­sal-Kak­ko­ses­sa

Tilaajille

Koira on hir­vi­jah­dis­sa vält­tä­mä­tön "Täällä taitaa jämt­lan­nin­pys­ty­kor­va olla suo­si­tuin. Se toimii ja jaksaa myös run­saam­mas­sa lumessa ja laa­joil­la jah­tia­lueil­la"

Metsästäjien ikääntyminen on muuttanut pyyntitapoja, pysäyttävät ja ajavat koirat helpottavat jahtia

Pudasjärvi
-
Kuva: Toivo Kiminki

Suurin osa hirvistä kaadetaan koiran haukkuun, tietää Riistakeskuksen Oulun alueen riistasuunnittelija Veli-Matti Kangas. Toki on Pohjois-Pohjanmaallakin seurueita, joissa harrastetaan ajometsästystä sekä pelloilta kyttäämistä. Harmaa norjanhirvikoira ja jämtlanninpystykorva ovat pysäyttävistä koirista yleisimmät. Laikoja ja karjalankarhukoiria on myös,on Kankaan näppituntuma.

Pudasjärvellä ylivoimainen enemmistö hirvistä kaadetaan koiran avustuksella. Toiminnanohjaaja Vesa Teivaanmäki riistanhoitoyhdistyksestä kertoo täällä koiria käytettävän niin pysäyttämässä kuin ajamassa tai karkottamassa hirviä ampumaketjuun.