Kuntatalous: Pu­das­jär­vel­lä ta­lout­ta so­peu­te­taan mil­joo­nil­la ta­voit­tee­na pal­ve­lui­den ja it­se­näi­syy­den säi­lyt­tä­mi­nen – kun­ta­lii­ton pää­eko­no­mis­ti puhuu jo kun­ta­lii­tok­sis­ta

Viheralueet: Luvassa muu­ta­kin kuin nur­mi­kon­leik­kuu­ta Pu­das­jär­ven vi­her­alueil­la – skeit­ti­puis­ton ra­ken­ta­mi­nen mukana vii­si­vuo­tis­suun­ni­tel­mas­sa

Mainos: Syksyn supertarjouksena Iijokiseutu Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Koil­lis-Gol­fin vii­mei­nen reikä – Kin­nu­nen lo­pet­taa toi­min­nan

Pekka Kinnunen kunnostelee kenttäänsä vielä tämän kauden loppuun, mutta sitten taitaa homma loppua.
Pekka Kinnunen kunnostelee kenttäänsä vielä tämän kauden loppuun, mutta sitten taitaa homma loppua.
Kuva: Toivo Kiminki

Neljännesvuosisata oman golfkentän pyörittäjänä alkaa riittää, tuumii Pekka Kinnunen, Koillis-Golfin omistaja ja ainoa, joskin sivutoiminen työntekijä. Alkuun harrastus lähti pienestä kun harjoituspaikka valmistui miehen omalle maalle.

Paikalliset harrastajat ovat kovin vähissä.

Kun intoa näytti paikkakunnalta löytyvän, Kinnunen on laajennellut kenttää niin, että siinä on nyt yhdeksän reikää, täysimittaisella kentällä niitä on 18. Mutta kun paikalliset harrastajat ovat kovin vähissä, hän harmittelee.

Parinkymmenen golfarin joukko ei juurikaan uusiudu, joten toiveita paremmasta ei kannata elätellä. Pienen takaportin Kinnunen jättää.

Hän ei ainakaan heti hukkaa koneita vaan odottelee vielä jotain melkein ihmettä tapahtuvaksi.

Tänä keväänä Koillis-Golf sai kaupungilta 4000 euron avustuksen viheriöiden kunnostamiseen. Ne jäävät kaupungin kassaan, Kinnunen on päättänyt.

Kerran aiemmin on kaupunki avustanut konehankintaa 5000 eurolla, hän muistaa.

Hanttihommat-toiminimellä yritystoimintaa pyörittävä Kinnusen pitemmän tähtäimen suunnitelmiin kuuluu kymmenen hehtaarin golfkentän muuttaminen koivikoksi.