Remontti: Puik­ka­rin allas avautuu vasta syk­syl­lä – re­mont­ti pit­kit­tyi ve­si­liu­ku­mäen läh­tö­ta­son ra­ken­tei­den ole­tet­tua huo­nom­man kunnon vuoksi

Mainos: Tutustu Iijokiseutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Kir­kol­li­nen lain­sää­dän­tö 2020-lu­vul­le – Uu­dis­tuk­sel­la on mer­kit­tä­viä vai­ku­tuk­sia myös pai­kal­lis­ta­sol­leEdellinen eduskunta hyväksyi kirkkolain kokonaisuudistuksen miltei viimeisimpinä töinään, ja tasavallan presidentti vahvisti sen huhtikuussa.

Uusi kirkkolaki astuu voimaan heinäkuun alusta. Kirkollisessa lainsäädännössä kuvio menee niin, että kirkolliskokouskäsittelyn jälkeen asiasta päättää eduskunta, joka käyttää Suomessa lainsäädäntövaltaa. Eduskunta ei kuitenkaan voi tehdä muutoksia lain sisältöön, ainoastaan hyväksyä tai palauttaa asia uudelleen valmisteluun.

Viimeisimmän prosessin yhteydessä vääntöä käytiin kirkon tunnustuspykälästä, jonka sisällyttämistä lakiin perustuslakivaliokunta arvosteli. Sen mielestä tunnustus olisi ollut luontevampaa kirjata kirkkojärjestykseen, joka on eräänlainen kirkon sisäinen ohjesääntö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.