Hir­vi­lu­vat myön­net­ty – katso, pal­jon­ko tuli Pu­das­jär­vel­le ja miten ne jaet­tiin

Oulunkaari muistuttaa: Toi­sel­le ko­ro­na­ro­ko­tuk­sel­le tärkeä tulla an­net­tu­na aikana

Pääkirjoitus: Tar­vi­taan ko­ro­na­pas­si, koska oh­jeis­tuk­set ja suo­si­tuk­set eivät enää auta

Kirk­ko­mu­siik­ki­vii­kon sävelet kut­su­vat kuu­le­maan – oh­jel­maa sun­nun­tai­hin saakka

Kirkkomusiikkiviikon ohjelmistoon kuului myös Pudasjärven kansalaisopiston oppilaiden konsertti. Maanantaina seurakuntakodissa esiintyi muun muassa kansalaisopiston mieslaulajat säestäjä kanttori Keijo Piirainen. Maanantain konsertissa kuultiin myös Eira Nurmelan esittämänä urkumusiikkia. Avustamassa kanttori Jukka Jaakkola.
Kirkkomusiikkiviikon ohjelmistoon kuului myös Pudasjärven kansalaisopiston oppilaiden konsertti. Maanantaina seurakuntakodissa esiintyi muun muassa kansalaisopiston mieslaulajat säestäjä kanttori Keijo Piirainen.
Kirkkomusiikkiviikon ohjelmistoon kuului myös Pudasjärven kansalaisopiston oppilaiden konsertti. Maanantaina seurakuntakodissa esiintyi muun muassa kansalaisopiston mieslaulajat säestäjä kanttori Keijo Piirainen.
Kuva: Seppo Goman

Pudasjärven seurakunnan kirkkomusiikkiviikko on edennyt puoleenväliin. Perjantaina seurakuntakodissa kuultiin banduristitrio Orianan konsertti ja sunnuntaina Suomalainen messu -teos.

Suomalainen messu esitettiin pudasjärveläisvoimin ensimmäisen kerran viime vuonna itsenäisyyspäivän aikoihin. Se esitettiin nyt uudelleen, koska kysyntää oli.

Teoksessa esiintyi Vox Margarita -kuoro sekä joukko muusikoita. Kanttori Keijo Piirainen kertoo, että suuren esiintyjäjoukon takia kyseessä oli vain yksittäinen esitys.

Maanantaina seurakuntakodissa kuultiin kansalaisopiston oppilaiden konsertti, joka sisälsi niin laulu- kuin instrumentaalinumeroita. Opettajina olivat toimineet Kimmo Piiroinen, Reijo Kossi, Jukka Jaakkola, Aira Siuruainen-Kalliola ja Keijo Piirainen.

Keskiviikkona kokoonnuttiin seurakuntakodille Hengellisten toivelaulujen iltaan. Kuultavana ja laulettavana oli tuttuja lauluja ja jonkin verran harvinaisempiakin kappaleita.

– Virsiä toivottiin paljon, Piirainen kertoo.

Torstaina siirrytään Sarakylän kappeliin, jossa juhlitaan paikallisen kappelikuoron 20-vuotista historiaa. Sarakylän kappelikuoroon kuuluu tätä nykyä yksitoista laulajaa ja kuoron tilanne on vakaa.

– Ohjelmistoon on pyritty ottamaan kappaleita historian varrelta. Mukana on myös juhlaan varta vasten sovitettu kappale.

Myös entisiä kuorolaisia nähdään Sarakylässä, joten odotettavissa on juhlava tunnelma.

– Harjoituksissa oli mukana 23 laulajaa, Piirainen iloitsee.

Perjantaina seurakuntakodilla esiintyy baritoni Juhani Alakärppä ja pianisti Juho Alakärppä Ihmeellinen armo -konsertissa.

Sunnuntaina on vuorossa kirkkomusiikkiviikon ainut kirkossa pidettävä konsertti, jossa kuullaan Oulun Sinfonian jousikvartetin ja Pudasjärven kirkkokuoron konsertti. Jousikvartetissa soi kaksi viulua, alttoviulu ja sello.

– Kvartetti soittaa barokin ajan musiikkia ja kuoron kanssa osia Antonio Vivaldin Gloria-teoksesta, kanttori Jukka Jaakkola vinkkaa.

Tänä vuonna kirkkomusiikkiviikko on järjestyksessään 16. Vuosittain eri tapahtumat keräävät musiikin ääreen laajan joukon paikkakunnan väkeä.